Diyarbakır’da taksi ücretlerine yapılan zam sonrası yeni tarife yürürlüğe girdi. Taksimetre açılış ücreti, kilometre başı ücret ve indi-bindi tarifesi artırılırken, 20 yıllık taksici Mesut Öner hem zam kararını hem de vatandaşların tepkisini değerlendirdi.

Diyarbakır’da taksi tarifesi güncellendi
Diyarbakır’da şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahip olan taksi ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeyle birlikte taksimetre açılış ücreti, kilometre başı ücret ve kısa mesafe tarifesinde artış gerçekleşti. Düzenlemeye göre taksimetre açılış ücreti 25 TL’den 45 TL’ye, kilometre başı ücret 25 TL’den 40 TL’ye yükseltildi. Kısa mesafe olarak bilinen indi-bindi ücreti ise 115 TL’den 165 TL’ye çıkarıldı. Yeni tarifelerin ardından Diyarbakır’da taksiciler bugün itibarıyla güncellenen taksimetrelerle yolcu almaya başladı.

“Bölgede en uygun ulaşım yine Diyarbakır’da”
Diyarbakır’da 20 yıldır taksicilik yapan Mesut Öner, zam kararına ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Uzun süredir aynı tarifeyle çalıştıklarını belirten Öner, bölgedeki diğer illerle kıyaslandığında Diyarbakır’ın hâlâ daha uygun olduğunu söyledi.
Öner, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Uzun süredir aynı fiyattan ulaşım sağlıyorduk. Bölgede zamdan önce de zamdan sonra da en uygun ulaşım Diyarbakır’da sağlanıyor. Biz taksiciler tarafından beklenilen bir ücret olmadı. Çünkü bu süreçte yakıta, araç temizliğine ve lastik fiyatlarına ciddi zamlar geldi. Eğer bir şoför çalıştırıyorsanız onun sigortası da arttı. Bu nedenle aslında daha yüksek bir zam bekliyorduk. Beklediğimizden daha düşük bir artış oldu.”

“Batman ve Mardin’e göre hâlâ daha uygun”
Yeni tarifeye vatandaşların nasıl tepki verdiği sorulduğunda ise taksicilerin verdiği cevap hem gülümsetti hem de düşündürdü.
Mesut Öner, vatandaşların tepkisine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bugün Batman ve Mardin’de indi-bindi ücreti 195 TL civarında. Diyarbakır’da ise yeni tarifeyle 165 TL oldu. Yani zamdan sonra bile bölgede en uygun ulaşım yine Diyarbakır’da sağlanıyor.” dedi. . Bizim vatandaşımız her şeye tepkilidir. insanlarımız da kendilerince haklılar.” diyerek tamamladı.
