Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşanan zehirlenme vakası, kent sakinlerini tedirgin etti. Dün akşam saatlerinde zincir marketten sucuk alan 38 yaşındaki Fatma A., evde hazırladığı tostla 12 yaşındaki oğlu Üveys A.’ya birlikte yedirdi.
ANNE VE OĞLU HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikâyeti yaşayan anne ve çocuk, durumu yakınlarına bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, anneyi Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne, çocuğu ise Dağkapı Çocuk Hastanesi’ne kaldırdı.
POLİS İNCELEME BAŞLATIP İFADE ALDI
Hastanede tedavileri süren anne ve çocuğun sağlık durumunun stabil olduğu öğrenildi. Olayla ilgili polis ekipleri, hastanede aileden ve tanıklardan ifade aldı. Yetkililer, sucuk ürünlerinin incelenmek üzere el koyulduğunu bildirdi.
UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar, özellikle marketten alınan işlenmiş et ürünlerinin tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine ve ürünlerin son kullanma tarihleri ile saklama koşullarının önemine dikkat çekiyor.
