Diyarbakır'da üretim yapan Hacıdo Dondurma, günlük 15 tonluk üretim kapasitesiyle dondurma sektöründe adından söz ettirmeye başladı. Firma, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda hijyenik üretim süreciyle de dikkat çekiyor. Şu anda kendi şubelerinde günlük 2 tonluk satışa ulaşan Hacıdo, Kahramanmaraş dondurmasına güçlü bir rakip olma yolunda ilerliyor.
Firmanın İşletme Müdürü Mehmet Bolat, Diyarbakır'da kısa sürede sevilen bir marka haline geldiklerini belirterek, "Günlük gelen süt, ilk olarak laboratuvarımıza alınarak gıda mühendislerimiz tarafından titizlikle analiz ediliyor. Onay alan sütler, ardından pişirme sürecine geçiyor ve yaklaşık 7-8 saatlik dinlendirme ile ideal sıcaklığa ulaştırılıyor. Bu aşamadan sonra dondurma üretimi başlıyor" dedi.
Bolat, üretimin yalnızca lezzet odaklı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bizim için hijyen ve kalite, üretimin vazgeçilmez bir parçasıdır. Sütü çiftlikten alıp dondurmaya dönüştürme sürecinde her adım bilimsel verilere dayanarak yürütülüyor. Hedefimiz, bu kaliteli ürünleri sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak."
Hacıdo Dondurma, henüz sektörde yeni olmasına rağmen yüksek üretim kapasitesi, hijyenik altyapısı ve modern tesisleriyle bölgesel bir başarı hikayesi yazıyor. Firma, önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde şubeleşerek markasını ulusal düzeye taşımayı hedefliyor.
