Özellikle Karacadağ eteklerinde bolca yetişen geven, ilkbahar aylarında yeşeriyor ve yaz ortasına kadar doğayı süslüyor. Kurak ve taşlık arazileri sevmesiyle bilinen bu dirençli bitki, bölgenin doğal yapısıyla uyum içinde gelişiyor.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, YARALARI İYİLEŞTİRİYOR
Geven otu, halk arasında daha çok “dağ sakızı” veya “yayla genci” olarak da anılıyor. Öz suyundan elde edilen “geven sakızı” geçmişten günümüze birçok amaçla kullanıldı. Yaraların üzerine sürülerek antiseptik etkisiyle iyileşmeyi hızlandırdığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve solunum yollarına iyi geldiği biliniyor. Aynı zamanda hayvan otlatan köylüler için de geven, yüksek besin değerine sahip önemli bir mera bitkisi.

BÖLGE HALKININ GEÇİM KAYNAĞINA DÖNÜŞEBİLİR
Geven otu, yalnızca sağlık için değil, aynı zamanda ekonomik potansiyeliyle de öne çıkıyor. Doğal ürünlere olan ilginin artmasıyla birlikte, geven sakızı ve türevleri alternatif tıpta ve kozmetik sektöründe talep görüyor. Karacadağ eteklerinde yetişen gevenin markalaştırılması halinde bölge halkına yeni bir gelir kapısı açabileceği belirtiliyor.

