Diyarbakır Kulp’ta 84 Yaşındaki Salih Ertaş’tan 8 Şubat’tan Bu Yana Haber Yok

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaybolan 84 yaşındaki zihinsel engelli Salih Ertaş için AFAD, jandarma ve çok sayıda arama kurtarma ekibinin katılımıyla başlatılan çalışmalar dron destekli olarak sürdürülüyor.

Diyarbakır Kulp’ta 84 Yaşındaki Salih Ertaş’tan 8 Şubat’tan Bu Yana Haber Yok

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 84 yaşındaki zihinsel engelli Salih Ertaş’ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçeye bağlı kırsal Çağlayan Mahallesi’nde 8 Şubat tarihinde evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ertaş için bölge adeta seferber oldu.

Kayıp ihbarının ardından başlatılan çalışmalara Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ekipleri, 112 Acil Sağlık görevlileri ile belediyelerin arama kurtarma birimleri katılıyor. Ayrıca Kayapınar Belediyesi, Kulp Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri de sahada aktif görev alıyor. Karayolları ekipleri de arama faaliyetlerine destek veriyor.

Çalışmalar, mahalle kırsalı başta olmak üzere Sarım Çayı ve çevresinde yoğunlaştırıldı. Ekipler hem karadan hem de dron desteğiyle bölgeyi detaylı şekilde tarıyor. Özellikle su kenarları ve engebeli araziler titizlikle inceleniyor.

Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşlardan Ertaş’ı gören ya da yerini tespit edebilecek bilgiye sahip olanların güvenlik güçlerine bilgi vermesini istedi. Arama çalışmalarının sonuç alınana kadar aralıksız süreceği bildirildi.

KAYNAK: İHA