Diyarbakır ve Bölgede Kar, Sağanak ve Çığ Riski Kapıda

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Siirt ve Batman başta olmak üzere bölgenin birçok noktasında kuvvetli sağanak ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Diyarbakır ve Bölgede Kar, Sağanak ve Çığ Riski Kapıda

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, bölge illerini kapsayan önemli bir hava durumu uyarısı yayımladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, 10 Şubat Salı günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan kuvvetli yağışların, 11 Şubat akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Uyarıya göre, yağışların yer yer sağanak, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. Özellikle Diyarbakır’ın kuzeydoğusu ile Siirt genelinde; Batman’ın merkez ve kuzey ilçelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 1700 metre ve üzerindeki rakımlarda kar yağışının daha etkili olacağı belirtiliyor.

KUVVETLİ KAR VE YAĞMUR

Yetkililer, kuvvetli yağışlara bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi, eğimli ve kar örtüsünün yoğun olduğu bölgelerde ise çığ tehlikesine dikkat çekti. Ayrıca ani yağışlar nedeniyle yerel su baskınları ve sel riskine karşı da uyarı yapıldı.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların ve sürücülerin güncel hava durumu tahminlerini takip etmelerini, özellikle yüksek ve kırsal bölgelerde yaşayanların gerekli tedbirleri almalarını istedi.