Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube'de Seçim Hareketliliği

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube'de yaklaşan seçim süreci öncesinde hareketlilik başladı. Uzun yıllardır sendikal çalışmaların içinde yer alan Osman Yağız, şube başkanlığına aday olduğunu açıklayarak, üyelere birlik, şeffaflık ve çözüm odaklı sendikacılık mesajı verdi.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube'de Seçim Hareketliliği

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube'de gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesinde adaylık açıklamaları gelmeye başladı. Dicle Üniversitesinde görev yapan eğitim çalışanlarını temsil eden şubede, uzun yıllardır sendikal faaliyetlerde bulunan Osman Yağız, şube başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Adaylık açıklamasında sendikal mücadelenin ortak akıl, istişare ve üyelerin iradesiyle güçleneceğini vurgulayan Yağız, hedeflerinin tüm üyelerin kendisini temsil edilmiş hissettiği, katılımcı ve çözüm odaklı bir sendikal yapı oluşturmak olduğunu belirtti.

Yağız, adaylığının herhangi bir makam hedefinden ziyade, üyelerin beklentilerine cevap verecek daha güçlü bir teşkilat anlayışını hayata geçirmek amacı taşıdığını ifade ederek, sendikal çalışmaların şeffaflık, ulaşılabilirlik ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Dicle Üniversitesinde görev yapan eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini daha etkin şekilde savunmayı amaçladıklarını kaydeden Yağız, emeğin, liyakatin, adaletin ve istişarenin esas alındığı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi.

Açıklamasında, birlikte görev yaptığı sendika üyeleri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Osman Yağız, seçim sürecinde tüm üyelerin destek ve duasını beklediğini ifade etti. Yağız, "Birlikte üretecek, birlikte yönetecek ve birlikte başaracağız" anlayışıyla daha güçlü bir teşkilat ve daha etkin bir temsil hedeflediklerini belirterek, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube üyelerinin desteğine talip olduğunu açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube'de önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek seçimlerin, Dicle Üniversitesinde görev yapan sendika üyelerinin yeni yönetimini belirlemesi bekleniyor.