Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

Aslen Siverekli olan ve Diyarbakır’da büyüyen Mehmet Ali İkton, çeyrek asrı aşkın kebapçılık tecrübesini Osmaniye’deki Diyar21 Kebap Salonu’nda müşterileriyle buluşturuyor.

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi
Aslen Siverekli olan ve Diyarbakır’da büyüyen Mehmet Ali İkton, çeyrek asrı aşkın kebapçılık tecrübesini Osmaniye’deki Diyar21 Kebap Salonu’nda müşterileriyle buluşturuyor. Usta kebapçı, etin gerçek lezzetinin baharatla değil, ustalıkla ortaya çıktığını söylüyor.
Aslen Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden olan Mehmet Ali İkton, çocukluk ve gençlik yıllarını Diyarbakır’da geçirdi. Küçük yaşlardan itibaren hizmet sektöründe çalışmaya başlayan İkton, yıllar içinde kendisini özellikle kebap alanında geliştirdi.
Çeyrek asrı aşkın süredir kebapçılık yapan Mehmet Ali Usta, bugün Osmaniye’de işletmesini yaptığı Diyar21 Kebap Salonu’nda müşterilerine Adana kebabının eşsiz lezzetini sunuyor. Sade ve acılı kebap çeşitleri ve ayrıca Diyarbakır usulü ciğer yaparak  hizmet veren işletme, bölgedeki kebap tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline geldi.
Kebap yapımında etin kalitesinin ve ustalığın ön planda olması gerektiğini belirten Mehmet Ali İkton, lezzetin sırrını şu sözlerle anlattı:
“Eti baharatla boğmamak lazım. Etin tadı kendinde saklıdır. Biraz tuz, çok az miktarda toz ya da pul biber yeterlidir. Gerisi ustanın maharetine kalmış. Etin kendisi ve ustanın pişirmesi çok önemlidir.”
Yılların deneyimiyle ete lezzet katan Mehmet Ali Usta, geleneksel Adana kebabı kültürünü Osmaniye’de yaşatmaya devam ediyor.