Gökçeada’da Şok Denetim: Bozuk Et ve Süt Ürünleri Ele Geçirildi, İşletme Mühürlendi

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetiminde, şarküteri işletmesinde bozulmuş ve son kullanma tarihi geçmiş et, süt ve kanatlı ürünler bulundu. İşletme faaliyetten men edilerek mühürlendi.

Gökçeada’da Şok Denetim: Bozuk Et ve Süt Ürünleri Ele Geçirildi, İşletme Mühürlendi

Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bir şarküteri işletmesinde yaptığı rutin denetimde halk sağlığını tehdit eden ürünlere rastladı. Denetim sırasında et, et ürünleri, süt ve tavuk eti gibi ürünlerin uygun koşullarda muhafaza edilmediği ve bazı ürünlerin son tüketim tarihinin geçtiği tespit edildi.

Kontrol görevlileri, işletmenin genel ve özel hijyen standartlarına da uymadığını belirledi. Bu nedenle bozulmuş ve tarihi geçmiş ürünlere el konuldu. Toplamda 840 kilogram kanatlı et, 1.169 kilogram kırmızı et ve 112,5 litre süt imha edildi.

Denetim sonucunda şarküteri işletmesi faaliyetten men edilerek mühürlendi. Yetkililer, vatandaşları gıda güvenliği konusunda dikkatli olmaları ve şüpheli ürünleri tüketmemeleri konusunda uyardı.

Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini ve halk sağlığının korunmasının öncelikli görevleri olduğunu açıkladı.