Kars'ta Kurt Sürüsü Tedirginliği: Okula Giden Öğrenciler İçin Uyarı!
Kars’ın merkez sanayi bölgesinde, gündüz vakti evlerin olduğu alanlarda yiyecek arayan bir kurt sürüsü görüntülendi. 6 kurttan oluşan sürü, bölge halkını endişelendirdi. Özellikle sabah saatlerinde okula giden öğrencilerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.
Kars’ın merkez sanayi bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan korkutan olayda, 6 kurttan oluşan sürü, evlere yakın alanlarda yiyecek arayarak görüntülendi. Sürü, alışılmadık bir şekilde gündüz saatlerinde ve insan yaşam alanlarına bu kadar yakın bir noktada görüldü. Bu durum, bölgedeki vatandaşları tedirgin etti.
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, Kars Belediyesi ve ilçe güvenlik ekipleri, bölge sakinlerine ve özellikle çocuklarına dikkatli olmaları konusunda uyarılar yaptı. Okula giden öğrencilerin yalnız başlarına yürümemeleri, kurtların bulunduğu bölgelere yaklaşmamaları gerektiği vurgulandı.
Yetkililer Ne Dedi?
Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kurtların genellikle ormanlık ve dağlık alanlarda yaşadığı, ancak yiyecek bulmak amacıyla yerleşim alanlarına yakın bölgelerde görülebileceği belirtildi. Yetkililer, bu tür olaylarla karşılaşıldığında sakin kalınması ve derhal yetkililere haber verilmesi gerektiğini belirtti.
Bölge Halkı Endişeli
Kurtların gündüz vakti yerleşim alanlarına inmesinin, özellikle çocuklar ve hayvanlar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti. Bazı vatandaşlar, okula giden çocukların yalnız başına yürümemesi gerektiğini, ailelerin çocuklarını daha dikkatli izlemeleri gerektiğini ifade etti.
Kars’ta, son yıllarda ormanlık alanlardan yerleşim yerlerine inen kurt sürülerinin sayısının arttığı gözlemleniyor. Uzmanlar, doğadaki dengeyi korumak için kurtların yaşam alanlarının korunmasının önemine dikkat çekiyor.
Olayla ilgili olarak Kars Belediyesi, güvenlik ve orman müdürlükleri, vatandaşların güvenliği için bölgeyi sık sık denetlemeye devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca, kurtların yerleşim alanlarına inmesinin önüne geçmek amacıyla çeşitli önlemler üzerinde çalışıldığını bildirdi.
KAYNAK: İHA
