Kuyumcu Soygunu: 6,5 Milyon TL’lik hırsızlık

Bilecik’te bir kuyumcudan yaklaşık 6,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon sonucu 4 kişi yakalanarak tutuklandı. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kuyumcu Soygunu: 6,5 Milyon TL’lik hırsızlık

Bilecik’te Kuyumcu Soygununa Hızlı Operasyon

Bilecik’te bir kuyumcuya düzenlenen soygunda yaklaşık 6,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalındı. Olayın ardından geniş çaplı çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelilerin izini sürerek 4 kişiyi yakaladı.

Olay, geçtiğimiz çarşamba günü saat 03.50 sıralarında İstiklal Mahallesi Tevfikbey Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kiralık araçla kuyumcunun önüne gelen kimliği belirsiz 4 kişi, daha önceden kopyaladıkları kumandayla iş yerinin kepenklerini açtı. Daha sonra balyozla vitrini kırarak içeri giren şüpheliler, kısa sürede raflardaki ziynet eşyalarını çuvallara doldurdu. Yaklaşık 30 saniye süren soygunun ardından zanlılar olay yerinden hızla uzaklaştı.

Güvenlik Kameraları Şüphelileri Ele Verdi

İhbar üzerine harekete geçen Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin Bursa’nın Yenişehir ilçesi istikametine doğru kaçtıkları belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayda kullanılan kiralık araçların plakalarını ve sürücülerini tespit etti. Şüphelilerden E.İ.A. ve Y.K.’nın kullandığı araçlar da polis tarafından ele geçirildi.

4 Şüpheli Tutuklandı

Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda kimlikleri belirlenen A.E. ve B.K. yakalanarak gözaltına alındı. Daha önce yakalanan iki şüpheliyle birlikte toplam 4 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi.

3 Şüpheli Firari

Polis ekipleri, soygunla bağlantılı olduğu değerlendirilen ve firar eden 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

KAYNAK: İLKHA