Tunceli’de Kış Kapıda: Kırklar Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü

Meteorolojinin uyarılarının ardından Tunceli’de etkili olan sağanak yağış, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. 2.030 metre yükseklikteki Kırklar Dağı, mevsimin ilk karıyla beyaza büründü.

Tunceli’de Kış Kapıda: Kırklar Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü

Tunceli’de son günlerde etkisini artıran soğuk ve yağışlı hava, kış mevsiminin habercisi oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yağış ve hava sıcaklıklarına dair yaptığı uyarıların ardından kent genelinde sağanak etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.

Özellikle Çemişgezek ilçesinin kuzeyi ile Mazgirt ilçesinin doğu kesiminde yer alan 2 bin 30 metre yüksekliğindeki Kırklar Dağı, mevsimin ilk karını aldı. Zirveye yağan kar kısa sürede bölgeyi beyaza bürürken, ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.

Kent merkezinde ve çevre ilçelerde hava sıcaklıkları hissedilir şekilde düşerken, Kırklar Dağı’nda kar yağışıyla birlikte kış mevsiminin ayak sesleri duyulmaya başlandı.

Uzmanlar, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının daha da düşeceğini belirterek vatandaşları don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KAYNAK: İHA