Diyarbakır'da 16 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürerken, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerine ve Narin’in okul arkadaşlarına psikososyal destek sağlıyor. Merkez Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan küçük kızdan henüz bir haber alınamazken, uzman ekipler mahallede ve okulda destek çalışmalarını sürdürüyor.

Narin Güran'nın Arkadaşları Için Psikososyal Destek! (1)

Diyarbakır’da Narin’in mezarına ziyaretçi akını Diyarbakır’da Narin’in mezarına ziyaretçi akını

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Zeynep Akkar Deniz, psikososyal destek ekibi olarak olayın ilk anından itibaren bölgede olduklarını ve çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Deniz, köyde hem çocukların hem de yetişkinlerin bu durumdan derinden etkilendiğini, özellikle çocukların güven duygusunun sarsıldığını dile getirdi.

Narin Güran'nın Arkadaşları Için Psikososyal Destek! (2)

"Amacımız, bu sürecin çocuklar üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri en aza indirmek"

Deniz, ilk günden itibaren uzman ekipleriyle birlikte alanda olduklarını ifade ederek, “Ekibimiz bir klinik psikolog, psikolojik danışman ve sosyal çalışmacılardan oluşuyor. Çocuklar için grup çalışmaları ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, bu sürecin çocuklar üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri en aza indirmek” dedi.

Ekip olarak mahalledeki tüm hanelere ulaştıklarını söyleyen Deniz, "Sadece çocuklar değil, talep eden yetişkinlere de bireysel görüşmeler sağlıyoruz. Bu süreç oldukça hassas. Çocuklarla yaptığımız etkinliklerde, öncelikli olarak güven duygusunu yeniden kazanmalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızı köyün okulunda sürdürüyoruz. Okulların açılacağı önümüzdeki hafta, Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde psikososyal destek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Narin Güran'nın Arkadaşları Için Psikososyal Destek! (3)

Deniz, çocukların kaygı yaşadıklarını belirterek, “Narin’in yokluğunu çok derinden hissediyorlar. Atölye çalışmalarında sık sık ‘burası Narin’in yeri, o geldiğinde burada otursun’ diyorlar. Arkadaşlarını özlüyor ve onun geri dönmesini istiyorlar. Biz de bu süreçte onların kaygılarını en aza indirerek psikolojik destek sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA