Diyarbakır'ın kendine özgü mutfağı ve lezzetli yemekleriyle ünlü tescilli ciğer kebabı, iftar saatlerinde vatandaşların favorisi haline geliyor. Ocakbaşında pişirilen ciğer, yiyenlerin damaklarında unutulmaz bir tat bırakıyor.

A W166370 06

Ciğer ustası Onur Erdin, Diyarbakır'ın Ramazan ayında bile ciğer kebabının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğunu belirtti. Erdin, iftar zamanı yaklaştığında günlük yaklaşık 500 kilogram ciğer satışı yaptıklarını ve iş yerlerinin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu dile getirdi.

A W166370 08

İftar sofralarını tescilli ciğer kebabı ile açmak isteyen vatandaşlardan Sevgi Yalçın, "İftarımızı tescilli ciğerle açmak için önceden rezervasyon yaptırdık. Ocakbaşında ciğer yemek daha keyifli oluyor. Özellikle o ciğer kokusu iştahımızı açıyor. Ciğerimizi biberle birleştirdiğimizde daha da lezzetli oluyor" dedi.

A W166370 09

Mehmet Keskin ise ocakbaşında pişirilen ciğerin daha bir lezzetli olduğunu vurgulayarak, "Ramazan ayında ailece iftarımızı ciğerle açalım dedik. Amacımız güzel bir günde ocakbaşında iftarımızı yapmak. Tescilli ciğerimiz damak tadımızın vazgeçilmezi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA