?>

100 bin liralık banka dolandırıcılığından kıl payı kurtuldu

Gaziantep’te yaşayan tanıtım ajansı çalışanı, kredi kartı yenileme bahanesiyle kendisini arayarak banka çalışanı gibi davranan şahıslar tarafından 100 bin lira dolandırılmaktan kıl payı kurtuldu.

Asayiş - 2 yıl önce

Gelişen teknoloji çağında siber dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmezken Gaziantep’te yaşanan son olay ise pes dedirtti. Kentte yaşayan tanıtım ajansı çalışanı Murat Özkoyuncu, kredi kartı yenileme bahanesiyle anlaşmalı bankasının telefon numarasına çok benzeyen bir numara tarafından arandı.
Telefonuna gelen para transfer onayı SMS’i ile hayatının şokunu yaşadı
Telefon görüşmesi sırasında banka çalışanı gibi konuşan şahısların kişisel bilgilerini de paylaşması üzerine şüphelenmeyen Özkoyuncu, adım adım işlemleri tamamladıktan sonra telefonuna gelen bir SMS onay kodu sonrası hayatının şokunu yaşadı. Telefonuna gelen SMS’te 99 bin 999 TL’lik transferi onaylamak için yazan kodu vermesi istenen Özkoyuncu, söz konusu şifreyi vermemekte ısrar edince panik yapan şüpheliler telefonu yüzüne kapattı. Genç ajans çalışanın son anda durumu fark ederek şifreyi paylaşmaması ise 100 bin liralık dolandırıcılığı önledi.
“Her işlemi bir banka profesyonelliğinde yaptılar”
Olay sonrası yaşadıklarını anlatan ve benzer durumlar için vatandaşlara uyarıda bulunan Murat Özkoyuncu, “Ülkemizde bulunan büyük bir bankanın ismini kullanarak beni aradılar. Kişisel bilgilerime de erişmişler. Ticari kredi kartımı yenileyeceklerini söylediler. Beni arayan numara da bankların kullandığı 0850 ile başlıyordu. Görüşme sırasında işlemler için mobil bankacılık şifresini tuşlamamı istediler. Ben şifremi tuşladım daha sonrasında sistemsel hata var diyerek müşteri numaramı istediler. Ben de müşteri numaramı bilmediğim belirttim. Cep şubeden girip söylememi istediler ve ben de söyledim. Ardından da telefonuma dijital onay gönderdiler ve ben de o sırada kalabalık bir ortamda olduğum için çok irdelemeyerek onayladım ve internet bankacılığıma giriş yaptılar. Sonrasında da kredi kartım için 100 bin liralık limit onayı kaldığını ifade ederek gönderilen SMS’teki kodu söylememi istediler. Ben de gelen mesajı okuduğumda 99 bin 999 liralık transfer onayı için şifre yazıyordu ve onlar da ısrarla bu şifreyi vermemi istedi. Ben de bu şifreyi paylaşmayınca biraz panik yaptılar. Sonrasında da biraz ısrar ettiler ama ben şifreyi paylaşmayınca da telefonu yüzüme kapattılar. Sonrasında bankamı arayarak görüştüm ve böyle bir işlemi kendilerinin yapmadığını ve hesaplarımı güvenlik gerekçesiyle askıya aldıklarını söylediler” dedi.
“Biz dolandırılmaktan kıl payı kurtulduk, vatandaşlar dikkatli olsun”
Diğer vatandaşlara da uyarıda bulunan Özkoyuncu, “Biz 100 bin lira dolandırılmaktan kıl payı kurtulduk. Ben buradan vatandaşlara da uyarıda bulunmak istiyorum. Kredi kartı yenileme gibi bahanelerle aramalara kanmasınlar. İşin ilginç tarafı da bu şahısların kişisel bilgilerimizi de ele geçirmiş olması. O yüzden lütfen vatandaşlarımız bu şahıslara, banka gibi aramalara kanıp şifre paylaşımı yapmasınlar” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Yüzde 75 hibeli tarım desteği

2024-03-21 09:53 - Ekonomi

Toplumsal olaylarda etkin rol üstlenen atlı polisler her daim göreve hazır

2024-03-23 10:59 - Asayiş

Şaşılıkta toksin uygulaması ile tedavi

2024-03-21 09:44 - Sağlık

Meteoroloji'den  kuvvetli yağış uyarısı

2024-03-19 06:11 - Güncel

15 ilde PKK operasyonu: 139 gözaltı

2024-03-20 12:42 - Güncel

Çığ tehlikesi uyarısı

2024-03-19 06:25 - Güncel

Diyarbakır’da sağanak yağış!

2024-03-18 10:46 - Diyarbakır

Derenin taştığı köy su altında kaldı

2024-03-19 17:30 - Bölge

Silahlı yağma suçundan 19 yıl cezası bulunan firari yakalandı

2024-03-23 14:20 - Bölge

Sur'da Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 2 Yaralı

2024-03-20 16:43 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Tünelde başlayan yaşam mücadelesi çayda son buldu

13:49 - Asayiş

Motosiklet Öğrenirken Feci Kaza: 29 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti

11:52 - Asayiş

70 Yaşındaki Adam Evinde Silahla Öldürüldü

11:46 - Asayiş

Kaybolan 4 arkadaş JAK timi tarafından bulundu

09:33 - Asayiş

Karacellatlar suç örgütüne yönelik 10 ilde operasyon

09:34 - Asayiş

Günün Manşetleri

Silvan’da Öğrenciler Tehlikeli Karayolunda Üst Geçit İstiyor

13:21 - Diyarbakır

Diyarbakır Dahil 24 İlde Uyuşturucu Operasyonu 122 Şüpheli Tutuklandı

12:07 - Diyarbakır

Erken Gelen Sıcaklar Sebze Üreticisini Endişelendirdi

11:10 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Barajların Dolması ile Balık Bereketini Artırdı

11:08 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Saksağanların Kediye Karşı İnanılmaz Savunması

10:50 - Diyarbakır