?>

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi

2012’de Muş’ta görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Muş’ta 2012 yılında görev sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis Hüseyin Gül’ün oğlu Talha Gül, 50 tane yağlı boya resminin yer aldığı sergisinin açılışını, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Fuaye alanında gerçekleştirdi. Babası ve tüm polislerin anısına düzenlediği sergisinde doğa ve manzara temalı resimlerine yer veren Gül’ün eserleri yoğun ilgi gördü. Bir buçuk senede çizdiği resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Gül’ün sergisinde ailesi, yakınları, emniyet personelleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 12 yaşında ilk sergi tecrübesini yaşayan Gül’ün eserleri bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

“Resimlerimi babam için çizdim”

Mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Talha Gül, “Resimleri bir buçuk sene içerisinde çizdim. Genellikle doğa resimleri yapıyorum. En sevdiğim resimler çiçek resimleri oluyor. Şu ana kadar 50 tane resim çizdim. Babamın ve bütün polisler adına sergi açmak istemiştim. Bu sergiyi de onlar için açtım. Fikrimi ilk annemle paylaştım. Sonra da sergimizi açtık. Bu benim ilk sergim. Heyecanlıyım, çok mutluyum. İnşallah güzel geçecek. Sergimde doğa ve çiçek resimleri var. Bir resmi ortalama 4 saatte çiziyorum ama bazen süre uzayabiliyor. Daha küçük yaşlardayken de resim çizerdim, ardından da daha çok çizmeye heves ettim. Çok eğlenceli ve güzel gelmeye başlamıştı. Sonra da çizmeye devam ettim. Yeni sergiler açmayı da düşünüyorum” dedi.
Resimlerini şehit babasına armağan ettiğini söyleyen Gül, “Babam çok iyi birisiymiş. Dinine bağlıymış. O da resim çiziyormuş. Bu resimlerin hepsini onun için çizdim” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Tehlikesi gerçek, Zekası yapay: SimSimi Robotu!

2024-04-16 13:20 - Bilim ve Teknoloji

Bakan Uraloğlu: 330 bin siber saldırı tespit edildi

2024-04-13 13:35 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 12 yeni daire başkanı ve 2 yeni genel sekreter

2024-04-16 12:24 - Diyarbakır

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, Diyarbakır sakinlerini uyardı: 4 İlçede Elektrik Kesintisi!

2024-04-15 13:30 - Diyarbakır

MİT Başkanı Kalın, İsmail Heniyye ile görüştü

2024-04-15 07:18 - Güncel

Minik Ertan’dan Başkan Zencirci’ye şiir sürprizi

2024-04-18 09:28 - -

Zeka Testleri Merkezi açıkladı: Diyarbakır kaçıncı sırada!

2024-04-15 15:22 - Güncel

Keklik avına 122 bin 630 lira ceza

2024-04-16 15:10 - Güncel

Malatya’da yolcu otobüsü devrildi: 19 yaralı

2024-04-15 09:17 - Asayiş

Sakarya'da Gazze nöbeti: Uzun ve çileli zulüm yılları elbet sona erecek

2024-04-13 15:44 - Güncel

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sur’da kahvehanede oyun oynarken bayıldı

17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da araçtan 56 kilo toz esrar çıktı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tıp dünyasını buluşturacak kongre için geri sayım başladı

16:13 - Diyarbakır

Gençler projeleriyle geleceğe hazırlanıyor

15:23 - Diyarbakır

Dicle’de mercimek üreticisine yüzde 75 hibe desteği

15:11 - Diyarbakır