?>

14 yaşındaki çocuk, annesinin bağışladığı böbrek ile hayata tutundu

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk böbrek nakli ameliyatları başladı. Yapılan ilk ameliyat ile 14 yaşındaki Medine Taş, 45 yaşındaki annesi Gülsüm Taş’ın bağışladığı böbrekle hayata tutundu.

Sağlık - 2 yıl önce

1,5 yaşından beri böbrek yetmezliği bulunan Medine, son iki aydır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürüyordu. Sağlığına kavuşması için böbrek nakil olması gereken Medine’nin yardımına annesi Gülsüm Taş yetişti.
Kızının, yaşıtları gibi sağlıklı olmasını isteyen anne, tereddüt etmeden böbreğini bağışlama kararı aldı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen çocuk böbrek nakli operasyonu ile anneden alınan böbrek kızına nakledildi.
"Hastanemizde yapılan ilk çocuk böbrek nakli"
Operasyonu gerçekleştiren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş, "Medine 14 yaşında 1,5 yaşından beri böbrek hastası. 1,5 yaşından beri sıkıntı çekiyordu. Son iki aydır diyalize girmeye başladı ve annesinden aldığı böbrek ile şu anda sağlığına kavuştu. Kendi tabiri ile kana kana su içebiliyor. Hastanemizde yapılan ilk çocuk böbrek nakli olması açısından çok önemli. Başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Erişkin börek naklini zaten yapıyorduk. Bundan sonra da çocuk böbrek nakli sayısı artarak devam edecek. Bu vesile ile organ nakli bağışına toplumun duyarlılığının biraz daha artmasını rica ediyorum." dedi.

"Güzel günler bizi bekliyor"

Yaklaşık 13 yıldır kızının hastalığı ile mücadele ettiklerini belirten Anne Gülsüm Taş, "Kızım tedavisi için yapmadığımız şeyler kalmadı ancak sonunda tedavimizi bulduk. Murat hocamızdan Allah razı olsun, ameliyatımız çok güzel geçti. Bundan sonra daha güzel günler bizi bekliyor. Herkesin organ nakli için bağış yapmasını isterim." şeklinde konuştu.
Annesinin böbreği ile şifa bulan Medine Taş ise, "Şu an çok iyiyim. Annemden nakil aldım. Öncelikle Murat hocama ve Okan hocama çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Onları çok seviyorum." diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Yerli Tatlarla Karşılaştırma: Nescafe mi, Türk Kahvesi mi?

2024-05-09 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır 21 Diyar Masterler Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu!

2024-05-08 14:15 - Spor

Diyarbakır'da görevli Sahada Polis, İnşaatta Mühendis

2024-05-11 17:14 - Diyarbakır

Hatayspor Kalecisi Erce Kardeşler: 'Zorlu Mücadelede Kaşar Ekmekle Geçiyoruz'

2024-05-06 01:03 - Spor

Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı

2024-05-05 10:21 - Güncel

Tunceli'de PKK elemanlarının kullandığı 27 sığınak imha edildi

2024-05-07 15:15 - Güncel

Ticaret Bakanlığı, illerin ihracat istatistiklerini yayınladı

2024-05-07 09:57 - Güncel

Uyku Apnesi Olan Sürücülerin Tedavisi Önemli

2024-05-08 12:22 - Sağlık

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

2024-05-09 10:55 - Güncel

YKS ve LGS öncesi ailelere önemli uyarılar!

2024-05-10 16:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Silopi’de öğrencilerin sağlığı için kantinler denetlendi

10:28 - Sağlık

Okul dönemi sık hastalanan çocuklara dikkat

10:17 - Sağlık

Eşinin böbreği ile hayata tutundu

10:27 - Sağlık

Lenfomayı erken teşhis ve doğru tedavi ile yenebilirsiniz

09:46 - Sağlık

Çocuk sağlığında Türkiye-Kazakistan iş birliği: Pediatri Günleri Astana’da başlıyor

22:29 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sur’da kahvehanede oyun oynarken bayıldı

17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da araçtan 56 kilo toz esrar çıktı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tıp dünyasını buluşturacak kongre için geri sayım başladı

16:13 - Diyarbakır

Gençler projeleriyle geleceğe hazırlanıyor

15:23 - Diyarbakır

Dicle’de mercimek üreticisine yüzde 75 hibe desteği

15:11 - Diyarbakır