?>

150 yıllık ağacın gövdesine 2+1 ev yaptı

Rizeli 61 yaşındaki Ali Hamdi Uzunhasanoğlu, 150 yıllık ağacın gövdesine 2+1 ev yaptı. Ağaç evi görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Bölge - 2 yıl önce

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Ali Hamdi Uzunhasanoğlu, çay eksperliğinden emekli olduktan sonra hobi olarak inşaat işleriyle uğraşmaya başladı. Uzunhasanoğlu, Çınarlı köyündeki arazisinde yer alan 150 yıllık gürgen ağacını görünce gövdesinde bir kamelya yapmaya karar verdi. İnşaat işlerine başlayan Uzunhasanoğlu, ahşaptan yaptığı kamelya gözüne küçük gelince büyütmek için kolları sıvadı. Hiçbir ustanın yardımı olmadan kendi elleriyle 110 metrekarelik 2+1 ev ortaya çıktı. 2 katlı evin alt katında salon ve mutfak bulunurken, üst katında ise 2 oda bulunuyor. Uzunhasanoğlu’nun yaptığı ev görenleri hayrete düşürüyor.
"Evi yaparken hiçbir ustadan destek ve yardım almadım"
Tamamen ahşaptan yapılan evi hiçbir ustanın yardımı olmadan kendi emekleriyle yaptığına vurgu yapan Ali Hamdi Uzunhasanoğlu, “Emekli olduktan sonra hobi olarak arıcılık ve inşaat işleriyle uğraşıyorum. İnşaat işlerini çok seviyorum ve bu işlere hala devam etmekteyim. Bana diyorlar ki sen inşaat sektöründe doktorsun. Ben inşaat doktoruyum. Ben bir gün buraya geldim. Böyle durdum burada. Dedim burada her tarafı görmek şartıyla bir kamelya düşündüm. Her tarafı cam olacaktı be burada kar yağarken ben uzandığım yerden manzarayı seyretmeyi düşündüm. Burada yapıya başladım. Önce bir tarafını yaptım. Yukarı çıktım ve baktım manzara çok güzel. Dedim bu böyle olmayacak. Ben bunu daha detaylı bir şey yapayım. Bir tarafını bir tarafını daha yaptıktan sonra düşündüm ki bu da yetmez. Bu sefer diğer tarafının inşasını da yaptım. Ondan sonra içinin donatımına başladık. Evi bu şekle soktuk. Şimdi bu gördüğümüz evde hiçbir usta gelip çivi çakmamıştır. Hep kendim yaptım. Kafamda hayal edip uygulamayı keserle yapıyorum. Şimdi bana komşularım geldi. Dediler ki, ‘Ali Hamdi buraya bu evi niye yaptın? Burada düzgün bir alanın var. Burada niye yapmadın’ Bende, ‘Düz bir alanda her yerde ev var. Herkes yapar. Önemli olan kimsenin yapmadığı bu cazibeli evi yapabilmek’ dedim. Ağır ağır ilerliyorum. İnşallah ömrüm yeterse kiralamayı da düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“Kafasında düşündüğü şeyi uyarlayıp gerçekleştirebiliyor”
Evi gördüklerinde çok şaşırdıklarını ifade eden yakını Belkız Uzunhasanoğlu, “Vallahi biz ilk duyduğumuzda dedik ki ufak bir şey yapar. Kendisi söylüyordu çıkarız çay içeriz diye. Biz ilk etapta görmedik. Gelin bir bakın dediğinde biz dedik ki çay içilecek yer değil. Sen otel yapmışsın. Şaşırdık ve çok hoşumuza gitti. Bir gün inşaat mühendisi oğlum geldi. Çatı bağlamalarını görünce, ‘Amca, bu imkansız’ dedi. Gerçekten abimde çok büyük bir yetenek var. Bir şeyi düşündüğü zaman onu hiç deftere dökmeden inşaata dökebiliyor. Kafasında düşündüğü şeyi uyarlayıp gerçekleştirebiliyor” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Ramazan Pidesi ne kadar!

2024-03-11 11:49 - Diyarbakır

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesinde Yeni Tedavi Yöntemi: Kolin PET

2024-03-13 11:18 - Sağlık

Çermik'te aileler arasında silahlı kavga: 5 yaralı

2024-03-11 23:36 - Asayiş

Geleceğin Teknoloji Yıldızları yetişiyor

2024-03-17 09:48 - Bilim ve Teknoloji

Siirtli Keşifçi, Yapay Zekalı Robot Asker Üretti

2024-03-17 12:45 - Bilim ve Teknoloji

Kayapınar Belediyesi U14 Basketbol Türkiye Yarı Finalleri'nde

2024-03-12 15:48 - Spor

Dağkapı Meydanı’nda Dev İftar Çadırı: Ramazan Bereketi ve Dayanışma Ruhu!

2024-03-11 11:30 - Diyarbakır

180 ülkede 1 milyara yakın insan Türk dizilerini seyrediyor

2024-03-16 10:30 - Kültür Sanat

Diyarbakır da Jetlag operasyonu: 18 gözaltı

2024-03-16 12:16 - Diyarbakır

Yapay zeka hayatımızı şekillendirecek

2024-03-17 10:11 - Bilim ve Teknoloji

İlgili Haberler

Van'ın Tuşba İlçesinde 4,6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

10:41 - Bölge

Meteoroloji'den 8 İle Kuvvetli Kar Uyarısı: Çarşamba Gününe Kadar Kar Yağışı Sürüyor!

10:16 - Bölge

Antalya Konyaaltı’nda 4.3 Büyüklüğünde Deprem Gece Yarısı Korkuttu

10:06 - Bölge

Kuraklık Zivzik narında verimi yarı yarıya düşürdü

12:03 - Bölge

Karaköprü’de Su Ürünlerine Sıkı Denetim: Doğal Kaynakların Korunması İçin Kontroller Arttı

17:18 - Bölge

Günün Manşetleri

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bıçak Parası Skandalı: Doç. Dr. M.T.K. Görevine Döndü, Davası Devam Ediyor

13:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını sis kapladı

13:19 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Esnaf Öğrencilere Gönüllü Kahvaltı Desteği Sunuyor

12:47 - Diyarbakır