?>

385 yıllık Tarihi Tahmis Kahvesi depremde hasar almadı - VİDEOLU

Gaziantep’te 385 yıllık Tarihi Tahmis Kahvesi asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremine rağmen ayakta kaldı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Kahramanmaraş ‘ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde Gaziantep’te bulunan birçok yapı ve eserler hasar gördü. 385 yıllık Tahmis Kahvesi ise hiçbir hasar almadan ayakta kaldı. Depremin yıkıcı etkilerinden sağlam bir şekilde kurtulan Tarihi kahveci, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
“385 yıllık Tarihi tahmis kahvesinde hasar yok”
Asırlık Tarihi Tahmis Kahvesinin yıkıcı depremden hasar almadığını belirten işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, “385 yıllık Tarihi tahmis kahvesinde hiçbir hasar ve olumsuzluk yok. Hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hem de Vakıflar Genel Müdürlüğünden gerekli mühendis arkadaşlar, mimar arkadaşlar geldiler. Binanın sağlam olduğuna dair rapor hazırlayıp her hangi bir sıkıntı olmadığını söylediler” dedi.
“Depremin stresini kahve ile atmaya bekliyoruz”
Tüm vatandaşları depremin stresini atmak üzere yöresel menengiç kahvesini içmeye davet eden Bağcı, “Gaziantep’i ziyarete gelen misafirlerimizi Tarihi Tahmis Kahvesine gelip dinlenmelerini, oturmalarını, depremin izlerini tarihi menengiç kahvesini içerek atmaları için burada en iyi şekilde ağırlayacağımızı bilsinler” ifadelerini kullandı.
“Depreme rağmen talep yoğun”
Depremin yıkıcı etkisine rağmen müşterilerinde artış olduğunu aktaran Bağcı, “Deprem Gaziantep’i diğer iller kadar olmasa da etkiledi fakat Gaziantep bundan az etkilenen bir şehir olduğu için cazibe merkezi haline geldi. Misafirlerimiz yukarıya doğru artış göstermeye başladı. 7 ve 8. aylar, yerli ve yabancı turistlerin az geldiği dönem ama biz yine de yüzde 60 yüzde 70’leri yakalamış durumdayız” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Molla Ünel: Miras konusu adalet temelinde olmalı

2023-08-06 14:18 - -

Haliliye’de sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor

2023-08-07 16:37 - -

Özel Dünya Park Hastanesi hizmet vermeye başladı

2023-08-09 12:54 - Sağlık

Batman’da mısır tarlasında erkek cesedi bulundu

2023-08-06 02:13 - Güncel

Diyarbakır’ın LGS’de başarı oranı arttı!

2023-08-04 16:36 - Eğitim

Erkeklerde ürolojik muayenenin önemi

2023-08-08 15:17 - Sağlık

Diyarbakır'da 7 ayda 28 kişi 3 bin 182 yaralandı

2023-08-08 11:20 - Güncel

Uzmanlar, üniversite tercihleri ile ilgili son uyarılarda bulundu

2023-08-07 14:07 - Eğitim

Hırsızların hedefi bu defa piknikçiler oldu

2023-08-08 15:15 - Güncel

Depremde yaralanan vatandaşlar belediyenin ev sahipliğinde bir araya geldi

2023-08-03 16:47 - -

İlgili Haberler

8,5 asırlık çivisiz camide restorasyon sürüyor

10:31 - Kültür Sanat

İnceğiz Kanyonu doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor

10:31 - Kültür Sanat

Meram geçmişini geleceğe taşıyor

15:58 - Kültür Sanat

Zilan Tepesi’nde Gün Doğumuna Yoğun İlgi

09:25 - Kültür Sanat

Bitlis Kalesi’nde kazılar büyük ölçüde tamamlandı

09:04 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sur'da duvar yazıları tepki çekiyor

12:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da örnek dayanışma

11:55 - Diyarbakır

81 İlde Küçük Bakkallarda Mobil Depozito Dönemi Başlıyor

11:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da hayvancılığa ilgi artıyor

11:13 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, yüzme öğrenen öğrencilerle buluştu

10:36 - Diyarbakır