41 İlde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: Yüksek Kazanç Vaadiyle 971 Vatandaş Mağdur Edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son bir ayda 41 ilde düzenlenen geniş çaplı operasyonlarla nitelikli dolandırıcılık şebekelerine ağır darbe indirildiğini açıkladı.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda; 971 vatandaşı dolandırdığı belirlenen toplam 271 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 206’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 49 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
5 Milyar TL’lik İşlem Hacmi İnceleniyor
Operasyon kapsamında incelenen banka hesaplarında toplamda 5 milyar 34 milyon TL’lik işlem hacmi tespit edildi. Yetkililer, bu paranın dolandırıcılık faaliyetlerinden elde edildiği değerlendirmesinde bulunuyor.
Dolandırıcılık Yöntemleri: Sahte Siteler, Yatırım Tuzakları ve Kamu Görevlisi Kılıfı
Şüphelilerin, vatandaşları yüksek kazanç vaadiyle kripto para borsalarında yatırım yapmaya ikna ettikleri, sahte internet siteleri üzerinden araç kiralama ve yedek parça satışı gerçekleştirdikleri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları ve sahte altın sattıkları ortaya çıktı.
Yerlikaya’dan Emniyet Teşkilatına Teşekkür
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan emniyet mensuplarını tebrik ederek, “Milletimizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan kahraman polislerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
KAYNAK: İLKHA