?>

'700 bin kişiyi emekli yaptılar' iddiasına SGK'dan açıklama geldi

"700 bin kişiyi emekli yaptılar" iddiasına ilişkin SGK'dan yapılan açıklamada, "Söz konusu haberde Almanya'da ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik yer alan iddialar ve verilen bilgiler gerçek dışıdır" ifadeleri kullanıldı.

Güncel - 7 ay önce

Bazı basın yayın organlarında "Büyük vurgun! 700 bin kişiyi sahte emekli yaptılar" şeklinde yer alan haberlere ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı açıklamalarda bulundu. SGK'dan yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı: 
Bazı basın yayın organlarında "Büyük vurgun! 700 bin kişiyi sahte emekli yaptılar" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Haberde, Almanya'da yaşayan 700 bin vatandaşımızın sahte emeklilik şirketleri tarafından dolandırılarak emekli yapıldığı, SGK'nın bu şekilde 25 milyar dolar zarara uğratıldığı ve yurt dışında ikamet eden vatandaşlardan geriye dönük ödeme talep edildiği iddia edilmektedir.
Haberde Almanya'da ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik yer alan iddialar ve verilen bilgiler gerçek dışıdır.
SGK, her yıl Sayıştay tarafından denetlenen Türkiye'nin en büyük ve güzide kurumlarından biridir.
Yapılan her işlemin denetime tabi olduğu kurumumuzun haberde iddia edildiği gibi 25 milyar dolar gibi bir zarara uğratılması mümkün değildir.
Hali hazırda haberde belirtilen tarih aralığında toplamda 481 bin 911 vatandaşımız ilgili kanun kapsamında emekli olmuş ve kendilerine yaşlılık aylığı bağlanmıştır.
Yani haberde iddia edildiği gibi 700 bin kişinin emekliliğinin iptal edildiği ve SGK'nın 10 yıl geriye dönük tüm maaşlar ve emeklilik ikramiyelerini geri istediği şeklindeki bilgi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.
Belli periyotlarda servis edilen bu tip haberlerin kamuoyunun da takdir edeceği gibi art niyetli olduğu aşikardır.
Sosyal Güvenlik Kurumu'muz tarafından paravan şirketlere yönelik denetimler düzenli periyotlarda yapılmakta ve vatandaşlarımızı mağdur etmeye yönelik girişimlere kesinlikle müsamaha gösterilmemektedir.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan, paravan emeklilik şirketlerine karşı dikkatli olmalarını ve şüphe duydukları durumları ülkemizin çalışma ataşelikleri ve büyükelçiliklerimize bildirmelerini, ayrıca emeklilik iş ve işlemlerini de bu kurumlarımız aracılığıyla gerçekleştirerek resmi kurumlarımız haricindeki kişi ve kurumlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Yol Çalışması Alanında Feci Kaza: Genç Hemşire Hayatını Kaybetti

2025-10-29 11:21 - Diyarbakır

Barış Yarkadaş'tan canlı yayında İmamoğlu bombası... İnanamam

2025-10-30 12:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

2025-10-29 13:10 - Siyaset

Siverek’te fener alayı yürüyüşü düzenlendi

2025-10-30 07:37 - Eğitim

ADÜ’de meslek yüksekokulları ele alındı

2025-10-31 09:07 - Eğitim

İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu

2025-10-29 13:18 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek DEM Parti heyetinden açıklama

2025-10-30 18:38 - Siyaset

Dicle Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Hem Eğitim Alıyor Hem Kazanıyor

2025-10-30 10:12 - Diyarbakır

Bakan Kurum Kiralık ve Satılık Konutların Detaylarını Paylaştı

2025-10-29 13:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyeti'yle Beştepe'de görüştü

2025-10-30 20:28 - Siyaset

İlgili Haberler

BBP Lideri Destici’nin Acı Günü: Ağabeyi Halil Nural Destici Hayatını Kaybetti

17:46 - Güncel

Deprem Bölgesi Sallandı

13:25 - Güncel

Şimşekler görsel şölen sundu

00:35 - Güncel

Köylerin altyapı ve sosyal donatı yatırımları hız kazanacak

12:34 - Güncel

Gazze’nin mesajları Kayseri’de konuşulacak

12:35 - Güncel

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır