?>

9 gündür kayıp olan Erkan'ın ailesi HDP önünde eyleme başladı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 9 gün önce oğlunun kandırılarak terör örgütü PKK’ya katıldığını iddia eden Ayhan ve Hatice Aksoy çifti, gözyaşları içinde evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını öğrenen baba ile oğlu HDP önündeki evlat nöbetine katılarak, eyleme destek vermişti.

Diyarbakır - 2 yıl önce

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi HDP il binasının önünde kararlılıkla devam ediyor. Bin 545 gündür süren HDP önündeki evlat mücadelesine 3 gün önce katılan Ayhan ve Hatice Aksoy çifti, Ergani ilçesinden gelerek 9 gün önce kaybolan çocuğu Erhan için nöbetini sürdürüyor.
Ergani ilçesi Elmalı mezrasında ikamet eden baba Ayhan Aksoy, oğlu Erhan’ın dedesini aradığında “Ben Suriye’deyim” demesiyle PKK’lılar tarafından kaçırıldığını öğrendi.
9 gündür Erhan’ın herhangi bir izine rastlamadıklarını belirten Aksoy, “Ergani ilçesi Elmalı mezrasından HDP önündeki evlat nöbetine geldim. Oğlum 16 yaşında kandırılarak dağa kaçırıldı. Oğlumla birlikte hayvancılık işiyle uğraşıyorduk. Kasım ayının 15’inde sabah kalktığımızda çocuğumuzun evde olmadığını fark ettik. İlçeye gittim arkadaşlarına söyledim oğlumun nerede olduğunu ama hiçbir yerde bulamadım. Daha sonra dedesi oğluma telefon açtı kendisi Suriye’de olduğunu söyledi. Oğlum PKK’nın yanında olduğunu söyledi. 9 gündür oğlumu hiçbir izine ulaşamadık. Çocuğumuzdan tek isteğimiz bize haber vermesidir. Evladım ölü mü, sağ mı? Bilmiyoruz” dedi.
“Oğlumun terör örgütüyle bir bağlantısına hiç rastlamadık”
Evladının telefon üzerinden kandırıldığını düşünen Aksoy, “Oğlumun daha önce terör örgütüyle bir bağlantısına hiç rastlamadık. Evladım okulu terk ettikten sonra sadece hayvan işiyle uğraşıyordu. Her sabah hayvanları otlatıp eve gelirdi. Ne olduysa telefonla oldu. Oğlumun gelmesini istiyorum. Oğlumu kandırdılar. Oğlum gel, devletimize teslim ol” diye konuştu.

“Ben oğlumu yıllarca bekleyemem”

Oğluna gözyaşı içinde ‘teslim ol’ çağrısında bulunan anne Hatice Aksoy ise şunları kaydetti:“Erhan, oğlum neredesin? Artık evine dön. Senin derdinden ölmek üzereyim. Onlar seni kandırdı. Erhan, devletimize teslim ol. Herhangi bir suçun yok. Bundan dolayı devletimiz sana bir şey yapmayacak. Oğlum, seni HDP il binasının önünde bekliyorum. Oğlumun fıtık hastalığı vardı. Evladım bir yere takılmıyordu. Oğlum ben seni yıllarca bekleyemem.”
Haftanın Öne Çıkanları

Ağır hasarlı 5 katlı bina çöktü

2023-11-22 09:07 - Bölge

PKK/KCK operasyonu: 5 gözaltı

2023-11-25 11:20 - Asayiş

Vapur seferleri iptal edildi

2023-11-25 12:55 - Güncel

68 ilde Mercek-6 Operasyonu: Bin 1️2️9️ gözaltı

2023-11-24 08:25 - Güncel

Brent petrolün varil fiyatı düşüşte

2023-11-23 09:47 - Ekonomi

Sahabe etkinliğinde Filistin'deki destansı direnişine vurgu yapıldı

2023-11-18 22:19 - Güncel

Binada çıkan yangın korkuttu

2023-11-25 00:41 - Asayiş

15 yıl sonra gebe kalan kadının mutluluğu

2023-11-24 15:45 - Diyarbakır

Dicle Nehri’nde 16 yaşındaki genç 6 gündür aranıyor

2023-11-22 14:44 - Asayiş

24 ilimiz için şiddetli kar yağışı uyarısı

2023-11-19 10:18 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır Sanayisi Uluslararası Şam Fuarı’nda Vitrine Çıktı

16:29 - Diyarbakır

Bülent Oğuz’dan Amedspor ve Diyarbakır Futbolu İçin Kritik Mesajlar

16:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Binasında İntihar Girişimi

16:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Minik Mucitlerden Geri Dönüşüm Dersi

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nin Altındaki Gizemli Geçit

14:37 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Sanayisi Uluslararası Şam Fuarı’nda Vitrine Çıktı

16:29 - Diyarbakır

Bülent Oğuz’dan Amedspor ve Diyarbakır Futbolu İçin Kritik Mesajlar

16:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Binasında İntihar Girişimi

16:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Minik Mucitlerden Geri Dönüşüm Dersi

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nin Altındaki Gizemli Geçit

14:37 - Diyarbakır