?>

2035'e kadar 2 araçtan biri elektrikli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2035'te her 2 araçtan birinin elektrikli olacağını ve internet erişim bağlantılı araçların oranının yüzde 68 olacağını öngörüyoruz." dedi.

Bilim ve Teknoloji - 3 yıl önce

Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Karayolu 5'inci Ulusal Kongresi ve Sergi Açılış Töreni'nde konuşan Uraloğlu, güçlü bir ulaşım altyapısının, ekonomik büyümenin birincil şartı olduğunu söyledi.
Ülkeyi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını dile getiren Uraloğlu, artık akıllı elektrikli araçların kullanılmaya başladığını belirtti.
Uraloğlu, "Tüm yatırımlarımızın odağına mobilite, dijitalleşme ve çevreye duyarlılığı yerleştiriyoruz. Tüm ulaşım modlarında seyahat sürelerini azaltmak, trafik güvenliğini artırmak, mevcut yol kapasitelerini etkin kullanmak ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz. Elbette kara yolu altyapımızı inşa ederken de teknolojideki gelişme ve küresel trendleri dikkate alıyoruz. Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak, hızlı ve emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz. Araçların birbirleri ve çevreleriyle veri transferi sağladığı otonom sürüş sistemleri için yeni gelişen mevzuatları oluşturmaya ve altyapımızı hazır hale getirmeye devam ediyoruz. Meteorolojik bilgi istasyonları, kameralar ve olay algılama uygulamalarımız sayesinde hava olayları, çevre şartları ve olası kazalar gibi değişkenlerin etkenlerini anında tespit ediyoruz. Sinyalizasyon sistemleri, değişken mesaj işaretleri, radyo yayınları ve mobil bilgi uygulamaları ile tüm sürücülerimizi yol durumlarına dair anlık bilgilendirebiliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Filistin direnişine destek

2023-11-17 14:58 - Diyarbakır

2035'e kadar 2 araçtan biri elektrikli olacak

2023-11-22 14:08 - Bilim ve Teknoloji

Çoban'ın üzerine yıldırım düştü

2023-11-19 14:29 - Asayiş

Dolar-Euro bugün ne kadar?

2023-11-21 08:58 - Ekonomi

Diyarbakır'daki Kıraathanelerde Dengbejlerin yerini oyunlar aldı

2023-11-19 14:03 - Diyarbakır

Diyarbakırlı öğrenciler Nev Bahçe'de bir araya geldi

2023-11-19 14:46 - Diyarbakır

Saç dökülmesi ve tedavisi hakkında önemli bilgiler

2023-11-17 14:26 - Sağlık

Otomobil tıra çarptı: 1 kişi öldü, 3 yaralandı

2023-11-19 11:03 - Asayiş

O ilimizde eğitime bir gün ara verildi

2023-11-19 16:07 - Eğitim

Kentte temizlik ve bakım çalışmalarına sürüyor

2023-11-19 10:51 - Bölge

İlgili Haberler

Yaz sezonunda teknoloji aramalarının zirvesinde akıllı telefon ve tablet vardı

10:21 - Bilim ve Teknoloji

NASA’nın uzay beslenmesi hedefi Aydın’da 7 patenti birleştirdi

10:33 - Bilim ve Teknoloji

Yapay zekâyla üretiyor, müziğini dünyaya dinletiyor

10:35 - Bilim ve Teknoloji

Memurlara Dijital Faaliyet Uyarısı

16:30 - Bilim ve Teknoloji

Milli Elektrikli Hızlı Tren’imiz saatte 250 kilometre hıza ulaştı

10:14 - Bilim ve Teknoloji

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır