?>

ABD Başkanı Trump: Üçüncü Dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım

ABD Başkanı Donald Trump kendi yönetimi öncesinde uygulanan göçmenlik politikalarını değiştireceğini belirterek "ABD sisteminin tamamen toparlanmasına imkân tanımak için üçüncü Dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım" açıklamasında bulundu.

Dünya - 6 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray yakınlarında görevli 2 Ulusal Muhafıza saldıran şüphelinin Afgan uyruklu olduğunun tespit edilmesinin ardından, bir kez daha önceki ABD Başkanı Joe Biden ve uyguladığı göçmenlik politikalarını hedef aldı. Kendisine ait Truth sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, ABD güçlerinin Afganistan’dan çekilmesinin ardından bazı göçmenlerin uçakla buradan getirildiğini gösteren bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğraf hakkında, "Bu, Afganistan’dan yapılan o dehşet verici hava tahliyesinin bir parçasıydı" ifadelerini kullanan Trump, "Yüz binlerce insan tamamen denetimsiz ve kontrolden geçirilmeden ülkemize aktı. Bunu düzelteceğiz, ancak sahtekâr Joe Biden ve çetesinin ülkemize yaptıklarını asla unutmayacağız" dedi."Vatandaş olmayanlara yönelik destekleri sonlandıracağım"
ABD teknolojik açıdan ilerlemiş olsa dahi, önceki göçmenlik politikalarının bu kazanımları aşındırdığını ve birçok kişi için yaşam şartlarını kötüleştirdiğini savunan Trump, "ABD sisteminin tamamen toparlanmasına imkân tanımak için üçüncü Dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım" ifadelerini kullandı. Biden döneminde yasadışı şekilde ülkeye kabul edilen milyonlarca kişi dahil ABD’ye değer katmayan ya da sevmeyen herkesi ülkeden göndereceğini vurgulayan Trump, "Ülkemizin vatandaşı olmayan kişilere yönelik tüm federal yardımları ve destekleri sonlandıracağım. İç huzuru baltalayan göçmenlerin vatandaşlıklarını geri alacağım ve kamuya yük olan, güvenlik riski oluşturan veya batı medeniyetiyle uyumsuzluk sergileyen yabancı uyrukluları sınır dışı edeceğim" dedi."Tek çare ters göç"
Tüm bu planların düzeni bozan yasadışı göçmenleri ciddi ölçüde azaltmayı hedeflediğini iddia eden Trump, "Bu durumun tam anlamıyla düzelmesini sağlayacak tek şey ters göçtür" dedi. Amerika’nın temsil ettiği her şeyden nefret eden, çalan, öldüren ve yok edenler hariç herkese mutlu bir Şükran Günü dileyen Trump, huzuru bozan yasadışı göçmenlerin ise ülkede uzun süre kalmayacağını vurguladı.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mansur Yavaş’tan Mecliste Gergin Anlar ve Ulaşımda “Ücretsiz Taşıma” Mesajı

2025-11-21 15:40 - Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren 9 milletvekili kim?

2025-11-25 15:22 - Siyaset

Muhittin Böcek kaldığı cezaevinde fenalaştı

2025-11-27 14:00 - Asayiş

TBMM'de sandalye dağılımı değişti: CHP'nin milletvekili sayısı arttı

2025-11-25 15:27 - Siyaset

AB’den ABD’nin 28 maddelik barış planı üzerinde çalışılması gerektiği duyurusu

2025-11-22 18:43 - Dünya

2026 Hac Ek Kayıtları Başlıyor: Son Başvuru Tarihi 5 Aralık

2025-11-27 13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Geleneksel Kış Yemeklerine Yoğun İlgi

2025-11-21 14:58 - Diyarbakır

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-11-22 15:36 - Siyaset

Bu emeklilerin maaşı yarı yarıya düşecek

2025-11-24 15:21 - Ekonomi

Erdoğan: Kılıçdaroğlu koyunlarında besledikleri yılanlardan rahatsız olmuş ve isyan etmiş

2025-11-24 15:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Kimyasal Tank Patlamasında Can Kaybı 11’e Yükseldi

21:34 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İsrail ordusu, Beaufort Sırtı’nı ele geçirdi

10:29 - Dünya

Sosyal Medyada “Donald Trump Saçlı Manda

13:00 - Dünya

Gazze’de Sivillerin Bulunduğu Binaya Hava Saldırısı

12:54 - Dünya

Afganistan’da Bayram Sevinci: Yetim Çocuklara Maaş ve Giyim Yardımı

12:51 - Dünya

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır