?>

ABD, sosyal medya incelemesi için öğrenci vize randevularını durdurdu

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi eğitim için ABD'ye gelecek olan öğrencilerin sosyal medya hesaplarına yönelik inceleme yapmak için vize randevusu vermeyi durdurdu.

Dünya - 1 yıl önce

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, eğitim için ABD'ye gelecek olan öğrencilerin sosyal medya hesaplarına yönelik detaylı inceleme yapılmasını zorunlu kılmayı planlıyor. ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun tüm büyükelçilik ve konsolosluklara, öğrenci vizesi başvurusu yapanlara yönelik vize randevusu verilmesinin durdurulması yönünde talimat verdiği belirtilerek, söz konusu başvuru sahiplerinin sosyal medya hesaplarının incelenmesinin ardından randevuların yeniden verilmeye başlanacağı ifade edildi. Mevcut randevuların söz konusu karardan etkilenmeyeceği belirtildi.
Haberde, Bakan Rubio'nun talimatta, Dışişleri Bakanlığı'nın başvuru sahiplerinin sosyal medya hesaplarının incelemesine ilişkin güncellenmiş kılavuz yayınlamayı planladığı ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.
Talimatta, "Bakanlık, öğrenci ve değişim ziyaretçisi vizesi başvuru sahiplerinin taranması ve incelenmesi için mevcut operasyon ve süreçleri gözden geçiriyor ve bu incelemeye dayanarak, bu tür tüm başvuru sahipleri için genişletilmiş sosyal medya incelemesine ilişkin kılavuz yayınlamayı planlıyor" denildi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Rubio'nun gönderdiği talimatla ilgili haberler hakkında yorum yapmazken, "Öğrenci olsun ya da olmasın, buraya gelenlerin kim olduğunu değerlendirmek için elimizden gelen her aracı kullanmaya devam edeceğiz" dedi.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın sessiz şifası: Geven otu

2025-05-24 00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır Stadyumu sil baştan yenileniyor

2025-05-26 15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil topraklarında petrol bereketi

2025-05-27 00:42 - Diyarbakır

Batmanlı genç kızdan örnek başarı hikâyesi: Medreseden fakülte birinciliğine

2025-05-21 12:29 - Bölge

İstanbul’da özel halk otobüsü grevi duraklarda yoğunluğa neden oldu

2025-05-22 08:42 - Asayiş

Diyarbakır’da Elektronik Sigara dolandırıcılığı

2025-05-23 13:59 - Diyarbakır

O ilçeye trafik ışığı geldi ama ışıklar yanmıyor

2025-05-24 00:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da o minare dileklerin durağı oldu

2025-05-22 14:00 - Diyarbakır

Ağlara takılan kum kekliği doğa fotoğrafçısı tarafından kurtarıldı

2025-05-21 11:50 - Bölge

Silvanlı taraftarın Galatasaray aşkı sınır tanımıyor

2025-05-22 14:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Girne’de acı bilanço: Can kaybı 17’ye çıktı

13:08 - Dünya

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır