?>

Diyarbakır'da o minare dileklerin durağı oldu

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki 540 yıllık Dört Ayaklı Minare, ziyaretçilerin dilek durağı oldu. Yerli ve yabancı turistler, minarenin altından yedi kez geçip dua ederek dilek tutuyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 6 ay önce

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yer alan ve yaklaşık 540 yıllık geçmişiyle dikkat çeken Dört Ayaklı Minare, hem mimarisi hem de halk arasında oluşan inançla birlikte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor.
Tarihi yapının her bir sütununun İslam’daki dört mezhebi temsil ettiğine inanılırken, ziyaretçiler minarenin altından yedi kez geçip dua ederek dilek tutuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’ın sembollerinden biri haline gelen bu eşsiz yapı, özellikle son yıllarda manevi yönüyle de dikkat çekiyor.

Antalya’dan kente gelen ziyaretçilerden Erva Artar, “Dört Ayaklı Minare’de hayallerimi diledim. Çok etkileyici bir yer, yedi kez geçtim ve çok etkilendim. Burası gerçekten meşhurmuş” diyerek duygularını paylaştı.
Yıllardır minareyi ziyaret ettiğini söyleyen Emniyet Kaplan ise, “10 yaşımdan beri geçiyorum ama hâlâ bir dileğim kabul olmadı, hatta gittikçe fakirleştim” diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu.
Turistik gezi için gelen Ferit Yıldoğan ise, “Rehberin yönlendirmesiyle üç tur dönüp dilek tuttuk. İnşallah kabul olur” dedi.

Tarihi yapıya hayran kalan Kamile Mecidiye ise, “Her yeri tarih kokuyor. Kızlarım ve kendim için dua ettim. Rabbim ziyaretimizi kabul etsin” diyerek 7 kez minarenin altından geçtiğini belirtti.
Atanmak isteyen Şule Kılıç da 7 defa geçerek dileğini dilediğini ifade etti. Niğde’den gelen Ece Cimcimzeren ise, “Buradan yedi kez geçince dileklerin kabul olduğu söyleniyor. Biz de hem bu dünya, hem ahiret için dua ettik” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Görevli Emniyet Müdürü Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

2025-05-18 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yavru Kedi İçin Trafik Durduruldu

2025-05-21 00:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Otelleri Yüzde 95 Dolulukla Rekor Kırıyor!

2025-05-21 00:07 - Diyarbakır

Bismil Ovası’nda Yılın İlk Mercimek Hasadı Başladı

2025-05-20 00:40 - Diyarbakır

Osmaniye Lezzet Festivali Turgay Başyayla konseriyle zirve yaptı

2025-05-18 00:02 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da Geceleri Hava Bir Türlü Isınmıyor

2025-05-17 00:34 - Diyarbakır

Edebiyat, Tarih ve Kültür Diyarbakır’da Buluştu

2025-05-22 00:54 - Diyarbakır

Şanlıurfa’nın Sessiz Tehlikesi

2025-05-20 00:51 - Bölge

ABD’de Türk bayrağı göndere çekildi

2025-05-17 00:28 - Dünya

Çanakkale Boğazı’nda makine arızası yaparak sürüklenen tekne kurtarıldı

2025-05-18 00:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Geleneksel İğne Oyası Kültürü Yeniden Canlanıyor

11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır Ahşap Oymacılığı Geleceğe Taşınıyor: Ustalardan Sanata Yolculuk

11:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın On Gözlü Köprüsü, Soğuk Havalara Rağmen Turist Akınına Uğruyor

10:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Feci Kaza: Takla Atan Araçta Bir Kişi Hayatını Kaybetti

10:14 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Geleneksel İğne Oyası Kültürü Yeniden Canlanıyor

11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır Ahşap Oymacılığı Geleceğe Taşınıyor: Ustalardan Sanata Yolculuk

11:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın On Gözlü Köprüsü, Soğuk Havalara Rağmen Turist Akınına Uğruyor

10:26 - Diyarbakır