?>

Acılı baba: “Adını Yusuf koydum, Yusuf ahlaklı olsun diye”

Bursa’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişiden Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yusuf Taha Göktaş, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 22 yaşındaki gencin acılı babası, “Adını Yusuf koydum, Yusuf ahlaklı olsun diye” dedi..

Güncel - 5 yıl önce

Bursa’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişiden Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yusuf Taha Göktaş, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 22 yaşındaki gencin acılı babası, “Adını Yusuf koydum, Yusuf ahlaklı olsun diye” dedi. Gebze-Orhangazi-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü yakınlarında dün sabah meydana gelen kazada, Muratcan Kaya yönetimindeki 34 AFG 020 plakalı otomobil, aynı yöne giden Mustafa A. (41) yönetimindeki 41 HZ 096 plakalı kamyona arkadan çarptı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları kontrollerde sürücü Muratcan Kaya ile Yusuf Taha Göktaş (22), A. Talip Tığlı (25) ve Tarık Kesekçi’nin (26) yaşamını yitirdiği belirlendi. Bursa Adli Tıp Kurumu morgunda tamamlanan işlemlerin ardından gençlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. İnsansız Hava Aracı çalışmalarında da yer alan Yusuf Taha Göktaş için Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde öğle namazını müteakip Kepez Tepe Camii’nde cenaze töreni düzenlenirken, gencin ölümü ilçede büyük üzüntüyle karşılandı. İsmet İnönü İlkokulu Öğretmeni Nida Göktaş ve Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Kerem Göktaş’ın oğulları Taha Göktaş’ın cenazesine Bursa’dan üniversiteli yüzlerce genç, aile yakınlarının yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bölge esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yusuf Taha’nın ailesinin cenazede güçlükle ayakta durduğu görülürken, arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazede konuşma yapan acılı baba, oğlunun her zaman kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Baba Göktaş, “Acıyı ifade etmek gerçekten çok zor. Rabbim biliyor ki bu şikayetim değil, sadece benim acziyetim. Ondan geldik, ona dönüyoruz. Gözyaşımı, acımı dindiremiyorum. Ama bunu asla şikayet etmiyorum ya Rabbi. Adını Yusuf koydum, Yusuf yüzlü, Yusuf ahlâklı olsun diye. Hep bizi mutlu etti, hep bizi sevindirdi. Mutlu etmek için de çalıştı çabaladı. Oğlum ben gerçekten senden razıyım. Allah da senden razı olsun” diyerek cenazeye katılanlardan haklarını helal etmesini istedi. Yusuf’un görev yaptığı dernekten cenazeye katılanlar da Göktaş ailesinin acısını paylaştı. Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Yusuf’un çok güzel bir genç olduğuna, bu memleket için gecesini gündüzüne kattığına, bütün ideallerini, hayallerini bunlarla süslediğini hepimiz şahadet ediyoruz. Acı büyük, ciğerimiz yanıyor. Bursa’dan üniversiteli arkadaşları ile birlikte Yusuf’un yanında olduk. Türkiye’de şuan herkes Yusuf kardeşimiz için dua ediyor.” Alınan helallik ve kılınan namazın ardından Göktaş’ın cenazesi tekbir sesleriyle son yolculuğuna uğurlandı. Yusuf Taha Göktaş’ın Gebze Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde okuduğu ve Yedi Hilal Derneği’nde Teknoloji Takımları sorumluluğunu yürüttüğü belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanı Soylu: ″Bataklık operasyonu Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu suç geliri operasyonudur ve bu operasyon kapsamında 73 sanık hakkında iddianame düzenlenmiş ve 2 milyar TL’lik mal varlığına el konulmuştur″

2021-11-22 00:00 - Güncel

Zigana zirvelerinde doğa yürüyüşü

2021-11-23 00:00 - Spor

Gaziantep FK, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

2021-11-25 00:00 - Spor

Çikolata kisti ve bağırsağını tıkayan lezyon alındı, yaşam kalitesi arttı

2021-11-22 00:00 - Sağlık

Atatürk sevgisini heykel ve portrelere taşıyor

2021-11-28 00:00 - Kültür Sanat

Asker olmak için 25 kilo verdi

2021-11-24 00:00 - Güncel

Prof. Dr. Önal: ″Düzenli beslenme ve egzersiz kanserden koruyor″

2021-11-24 00:00 - Sağlık

Minikler ″Bremen Mızıkacıları″ ile doyasıya eğlendi

2021-11-22 00:00 - Kültür Sanat

Üreme problemi olan erkekler dikkat

2021-11-22 00:00 - Sağlık

Diyarbakır’da kitap severler kitap mezadında buluştu

2021-11-28 00:00 - Eğitim

İlgili Haberler

Kapadokya Değer Ödülleri’ne başvurular başladı

13:09 - Güncel

TESK 22. Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Yiğiner seçime tek aday olarak girecek

13:09 - Güncel

Valilikten yağış uyarısı

13:10 - Güncel

Yaralı arı şahinleri tedavilerinin ardından doğaya salındı

13:22 - Güncel

Meteoroloji alarm verdi: 20 il için sarı kodlu uyarı

10:40 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da sahipsiz hayvanlar için yeni çalışma takvimi

15:35 - Diyarbakır

Tarihi surların dibinde şaşırtan görüntü

15:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 70 yaşındaki adam hastanelik oldu

15:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da acemi sürücüden trafikte dikkat çeken mesaj

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 9 ilde sahte fatura ağına operasyon

13:04 - Diyarbakır