?>

Adalet yerini buldu, katile 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Konya'nın merkez Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin öldürülmesine ilişkin sanık Mehmet Altun 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Güncel - 4 yıl önce

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Altun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müşteki avukatları ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.
Dedeoğulları ailesinin avukatları, duruşmada reddihakim talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, duruşmada verdiği ara kararda, yargılamayı uzatmaya yönelik olduğu kanaatine vararak katılan avukatlarının taleplerinin reddine karar verdi.
Aranın ardından kararını açıklayan heyet, sanık Altun'a 7 kişiye yönelik "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Altun'a ayrıca "Yakarak mala zarar verme" suçundan 4 yıl, "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 yıl, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.
Diğer sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Lütfi Keleş, Ali Keleş (Lütfi Keleş'in oğlu), Veli Keleş, Ali Keleş (Veli Keleş'in oğlu), Ayşe Keleş ve Ali Keleş'in (Harun Keleş'in oğlu) de "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" ve diğer suçlardan beraatine hükmedildi.
Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde 30 Temmuz 2021'de bir evde 7 kişinin ölü bulunmuş, cinayet zanlısı Mehmet Altun 4 Ağustos'ta yakalanmıştı.
Haftanın Öne Çıkanları

D.Ü Rektörü Prof. Dr. Karakoç, Hukuk Fakültesi’nin taşınmasına son noktayı koydu

2022-11-14 15:30 - Eğitim

BAL takımlarında derbi heyecanı

2022-11-11 11:59 - Spor

Gaziantep’te hırsızlık olaylarına 2 tutuklama

2022-11-12 12:06 - Güncel

Diyarbakır’da ailelerin evlat nöbeti bin 170’inci gününde devam ediyor

2022-11-15 11:35 - Güncel

Ankara'da asayiş uygulaması: 1977 gözaltı

2022-11-17 11:42 - Güncel

Adalet yerini buldu, katile 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

2022-11-17 22:45 - Güncel

Evlat nöbetindeki anne: “Oğlumun peşini bırakmayacağım” (Videolu)

2022-11-14 12:56 - Güncel

Hakkari’den bebek umuduyla Diyarbakır’a gelen çift sevinçli haberi aldı

2022-11-12 12:06 - Sağlık

İskoçya Milli Takımı, Diyarbakır’a geldi

2022-11-15 09:49 - Güncel

Kileci üniversiteli gençlerle buluştu

2022-11-16 16:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sıcak havada Kahramanmaraşlıların kaçış noktası mesire alanları oldu

11:55 - Güncel

Toroslar’ın zirvesinde arılarla doğal hayat

12:07 - Güncel

Başkan Çolakbayrakdar, "Projelerimizle çiftçimizin üretim gücünü artırıyor, ürün kalitesini yükseltiyoruz"

09:55 - Güncel

Sürekli eşya değiştirmek boşanma sebebi

10:02 - Güncel

100 yaşına giren Atiye nineye, davullu zurnalı doğumgünü kutlaması

10:04 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Site İçinde Korkutan Yangın

15:17 - Diyarbakır

Çermik'te Yerleşim Yerine Yakın Yangın Paniği

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Tarihi havuz esnafın el birliğiyle yeniden hayat buldu

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da motosiklet sürücüsünün feci ölümü

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Göbeğinde Tehlike Saçan Metruk Bina

13:43 - Diyarbakır