?>

Adil ve Güncel Bir Teklif Bekliyoruz

8'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında kamu işvereninin sunduğu zam teklifine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, kamu görevlilerinin beklentilerini dile getirdi. Açıklamada, adil, sürdürülebilir ve güncel ekonomik koşulları dikkate alan bir teklif talep edildi.

Diyarbakır - 4 ay önce

Memur-Sen Genel Merkezi’nin eylem planı doğrultusunda Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bir araya gelen sendika üyeleri, sürece ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

“Teklifler Güncel Koşulları Yansıtmalı”

Tekdemir, kamu işvereni tarafından sunulan 2026 yılı için yüzde 10 + 6 ve 2027 yılı için yüzde 4 + 4 oranındaki zam teklifinin kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamadığını belirtti. Açıklamada, özellikle yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında kamu çalışanlarının gelir düzeyinin korunmasına yönelik daha kapsayıcı adımların atılması gerektiği vurgulandı.
Refah payı ve taban aylıklara yönelik düzenlemelerin de önemine değinen Tekdemir, “Gelir dağılımında adaleti sağlayacak ve çalışanların yaşam standartlarını yükseltecek nitelikte bir teklif bekliyoruz. Kamu görevlilerinin beklentilerini yansıtan, ekonomik gerçeklerle uyumlu bir teklifin sunulması çalışma barışına katkı sağlayacaktır” dedi.

"Tekliflerimiz Net ve Gerçekçi"

Memur-Sen’in taleplerini de paylaşan Tekdemir, 2026 yılı için birinci altı ayda yüzde 10 refah payı, yüzde 25 oranında artış ve 10 bin TL taban aylık zammı; ikinci altı ay için ise yüzde 20 zam teklif ettiklerini hatırlattı. 2027 yılı için de benzer şekilde artışlar ve dengeleyici düzenlemeler önerdiklerini ifade etti.
Ayrıca taban aylıkların artırılması, görev ve emekli aylıkları arasında denge kurulması, aile desteklerinin artırılması ve bazı meslek gruplarının mali haklarının iyileştirilmesi gibi konularda talepler iletildi.

"Çözüm İçin Diyalog Öncelikli"

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda yapılabilecek güncellemelere de değinilen açıklamada, toplu sözleşme sürecinin tüm tarafların ortak aklıyla ilerlemesinin önemine vurgu yapıldı.
Taleplerin karşılık bulmaması durumunda sendikanın çeşitli demokratik haklarını kullanarak süreci kamuoyuna duyurmaya devam edeceği belirtildi.
“Türkiye’nin ekonomik gelişimiyle birlikte kamu görevlilerinin de refah seviyesinin artmasını arzu ediyoruz” diyen Tekdemir, görüşmelerde uzlaşının sağlanması adına çağrısını yineledi: “Toplu sözleşme masasının süresi daralıyor. Umudumuz, tarafların ortak faydada buluşarak kamu görevlileri adına memnuniyet oluşturacak bir karara ulaşmasıdır. Beklentimiz adil ve güncel bir teklifin en kısa sürede sunulmasıdır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Feyenoord - Fenerbahçe Maçı Bu Akşam! Şampiyonlar Ligi’nde Kritik Randevu

2025-08-06 15:22 - Spor

Sanat Dünyasından Acı Haber

2025-08-08 15:38 - Asayiş

Ankara’da Sabah Saatlerinde 3,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

2025-08-11 14:00 - Güncel

600 Bin Kamu Çalışanını İlgilendiren Zam Sürecinde Kritik Diplomasi Trafiği

2025-08-08 15:53 - Siyaset

İzmir Buca’da Orman Yangını! Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

2025-08-13 12:11 - Asayiş

Ege ve Akdeniz'de Hafif Sarsıntılar: Uzmanlardan “Endişeye Gerek Yok” Açıklaması

2025-08-07 20:31 - Güncel

8 Ağustos’ta Türkiye Sallandı

2025-08-08 21:27 - Güncel

Ünlü Sanatçı Ayla Başar Hayatını Kaybetti

2025-08-13 12:06 - Asayiş

Balıkesir Sındırgı’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem

2025-08-10 20:22 - Güncel

Son Anketten Sürpriz Sonuçlar

2025-08-08 15:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır