?>

Ağrı Hayvan Borsası tedbir amaçlı kapatılınca üreticiler yol kapatma eylemi yaptı

Ağrı Hayvan Borsası karantina kapsamında tedbir amaçlı kapatıldı. Borsanın kapatılmasının aniden gerçekleştiğini savunan üreticiler, Türkiye-İran Uluslararası yolu tek taraflı trafiğe kapattı.

Güncel - 2 yıl önce

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü resmi sosyal medya hesapları üzerinden ise 15 saat önceden karantina ile ilgili şu duyuru yapıldı:Borsaya sabah saatlerinde büyük ve küçükbaş hayvanlarını getiren üreticiler yetkililerin engeli ile karşılaşınca eylem yaptı.
Türkiye-İran ulaşımını sağlayan D100 Karayolunu tek taraflı trafiğe kapatan üreticiler trafik akışını kısa süreliğine durdu.
Emniyet ekiplerinin konuşmasının ardından yolu yeniden trafiğe açan üreticiler Murat Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binasındaki Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü önünde toplandı.
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü ile bir süre dışarıda konuşan üreticilerden temsilen bir grup Hayvan Sağlığı Yetiştiricileri ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü binasında Şube Müdürü Şerif Yılmaz ile görüşmeye geçtiler.
Görüşmelerin devam ettiği sırada polis ekipleri ise binada kalkanlar ile önlem aldılar.
Karantinanın bir köyde görülen hastalık üzerine alındığını ve bu karantinanın kendilerini zor duruma sokacağını belirten üreticilerden Ferman Kaya, "Ağrı'da Hayvan Borsası aniden kapatıldı. Hepimiz borçluyuz, borcumuz ödeyemiyoruz. Alacaklarımız var ve bunu da alamıyoruz. Bu durumumuzdan dolayı hayvan borsasının biran önce açılması için burada eylem yapıyoruz. Bir köyde hayvan hastalanmış bundan dolayı hayvan borsası kapatıldı. Bizde diyoruz ki o köyü karantina altına alın, millet işine baksın." dedi.
Üreticilerin borçlu ve alacaklı olduğunu, gerçekleşecek bu karantinanın üreticileri büyük sıkıntılara koyacağını belirten Mehmet Salih İmren ise şunları söyledi:
"Herkes hayvan almış ya da getirmiş satacak, aniden gelip hayvan borsasını kapattılar. Bu yıl üçüncü defadır hayvan borsası kapatılıyor. Bir hafta 10 gün öncesinden duyuru yapılması lazımdı ki hayvan borsası kapanıyor diye. Ona göre bizlerde tedbir alacaktık. Besicilerin elinde 100 hayvan var, kimilerinin elinde 500 hayvan var. Herkes borçludur şuan, bir hafta 10 gün sonra insanlar arasında kavgalar olacak, çünkü ödemeler yapılamıyor. Yetkililere sesleniyoruz, biran önce hayvan borsası açılsın."
Diğer bir üretici Aslan Dursun ise, "Temsilen birkaç kişi yetkililer ile görüşmeye gitti ama şuana kadar olumlu bir sonuç çıkmadı. Hayvan borsasında toplandık daha sonra buraya geldik ama bir açıklama yok. Şuan da yapılan ranttır, Ağrıyı kötülemeye çalışıyorlar, Ağrı'nın müşteri potansiyeli var onu düşürmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Sur Belediyesi’nden ödüllü fotoğraf ve video yarışması

2023-10-14 12:26 - Kültür Sanat

Bursa'da bir evde yabancı uyruklu 31 kişi yakalandı

2023-10-13 07:39 - Güncel

Çok amaçlı Bağlar Gençlik Merkezi açılışı bekliyor

2023-10-10 14:06 - Eğitim

Yapıcıoğlu ile Erbakan Filistin gündemiyle bir araya geldi

2023-10-10 16:41 - Siyaset

Hububat Merkezi Başkanı Öter: Son ekmek zammını gözden geçirin

2023-10-16 11:31 - Güncel

Diyarbakır’da Dünya Gıda Günü’nde öğrenciler bilgilendirildi

2023-10-16 14:02 - Kültür Sanat

Dışişleri Bakanı Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü

2023-10-15 16:15 - Dünya

Köpek dövüştürenlere yaklaşık 100 bin TL para cezası verildi  

2023-10-17 10:01 - Güncel

Ağrı Hayvan Borsası tedbir amaçlı kapatılınca üreticiler yol kapatma eylemi yaptı

2023-10-17 12:33 - Güncel

Diyarbakır’da hayvansal ürün satan iş yerlerinde sıkı denetim

2023-10-12 11:03 - Sağlık

İlgili Haberler

ÇEDES projesi kapsamında öğrenciler manevi değerlerle buluştu

16:21 - Güncel

Dondurucu soğuklara rağmen gondol keyfi Eskişehir’in gezi rutininden çıkmadı

10:24 - Güncel

’360 KAYSERİ’ yayında

10:39 - Güncel

Aydın’ın sağlık üssünde sona doğru

10:42 - Güncel

Başkan Hızar’dan gövde gösterisi

10:42 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır