?>

Ahlat’ta kar ve tipi esareti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken, köy yollarının tamamı ise ulaşıma kapandı..

Dünya - 6 yıl önce

Bitlis’in Ahlat ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken, köy yollarının tamamı ise ulaşıma kapandı. Ahlat’ta 3 gündür yoğun bir şekilde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Ahlat ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi geçti. Yoğun kar yağışı ve tipinin yaşandığı ilçede kara saplanan araçlar da vatandaşların yardımıyla çıkarılıyor. Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 26 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığını bildirdi. Gündoğan, kar yağışının hafiflemesiyle birlikte kapalı köy yollarının ulaşıma açılacağını söyledi. Esnaf Murat Babahan ise karın bereketiyle geldiğini belirterek, “Yağmaz yağmaz dedik ama sonunda iyi yağdı. Kar berekettir, kuraklığın çaresidir” dedi. Kamuran Doğan isimli vatandaş da, kar ve fırtınanın etkili olduğunu söyleyerek, “Bu sene dediler ki kuraklık var ama Cenab-ı Allah öyle bir kar yağdırdı ki hepimiz mahsur kalmışız, yollar kapalıdır. Gerçekten bu kar yağışına çok sevindik, bu bir nimettir” diye konuştu. Belediye ekipleri ilçe merkezinde, karayolları çalışanları ise ana yollarda kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

(Özel Haber) Havyarı 85 bin TL olan Mersin balığı Fırat’ta yetiştirilecek

2021-01-13 00:00 - Diyarbakır

″Kızfatma çınarları″ korumaya alındı

2021-01-18 00:00 - Diyarbakır

Sakız kutusuna eroin gizlediler, polisin dikkatinden kaçamadılar

2021-01-13 00:00 - Diyarbakır

Van’da 403 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

2021-01-19 00:00 - Güncel

Sağlık Bakanlığından 81 il sağlık müdürlüğüne, yıllık izin, emeklilik ve istifa düzenlemeleri hakkında yazı

2021-01-19 00:00 - Diyarbakır

Yüksekova kara gömüldü

2021-01-15 00:00 - Ekonomi

Beşiktaş derbisinde kırmızı kart gören Galatasaray’ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

2021-01-19 00:00 - Güncel

Elazığ’da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

2021-01-17 00:00 - Güncel

Ergani Belediyesi araç filosunu genişletti

2021-01-13 00:00 - Diyarbakır

Beyaza bürünen Adıyaman havadan görüntülendi

2021-01-20 00:00 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Düğün gecesi faciaya dönüştü: 22 kişi öldü

12:59 - Dünya

Irak’ta 4,4 büyüklüğünde deprem

10:43 - Dünya

Rusya’dan İngiltere’ye uyarı

14:41 - Dünya

Çin'den Kürtçe için tarihi adım

12:11 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da iyilik seferberliği

16:45 - Diyarbakır

Eğil’de minik öğrencilerin yüzünü güldüren destek

16:35 - Diyarbakır

Diyarbakır’da virajı alamayan otomobil devrildi

16:10 - Diyarbakır

80’ler akımına KVKK freni

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da esnafın alışveriş düzeni değişiyor

14:42 - Diyarbakır