?>

Aile Danışmanı Uraz: Aile, insana güven ve mutluluk aşılayan büyük bir nimettir

Aile kurumunun önemini vurgulayan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Aile Danışmanı Leyla Uraz; ailenin, insana güven ve mutluluk aşılayan Allah'ın insanlara verdiği büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Güncel - 1 yıl önce

Aile içindeki huzur ve mutluluğun, İslam'ın temel öğretilerinden biri olduğunu belirten Uraz, ailelerin sadece bir arada yaşamakla kalmayıp, aynı zamanda bir duygu, ideal, umut ve fikir birliğiyle de şekillendiğini ifade etti.
Uraz, konuşmasında "Rum Suresi 30/21. ayeti kerimesinde 'Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz burada düşünen bir toplum için ibretler vardır.' Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadisinde buyurduğu gibi 'Sizin en hayırlınız ailesine en güzel şekilde davranandır. Ben aranızda en güzel davranan kişiyim.' Müminlerin üzerine düşen önemli vazifeler vardır. Bu vazifelerin birinci derecede önem taşıyanlarından birisi, ailelerimize karşı olan sorumluluklarımızdır. Bu sorumlulukların önemi Kur'an ve sünnette önemle vurgulanmıştır." dedi.
"Allah, insanlara iyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir"
Ailenin bireylerine karşı olan sorumlulukların Kur'an ve sünnette özellikle vurgulandığını belirten Uraz, "Yüce Allah varlıkların en değerlisi olan insanı erkek ve kadın olarak farklı cinsiyetlerde dünya hayatına yollamıştır. Birbirlerine eş olmaları, huzurlu bir yuva kurmaları için aralarında kuvvetli bir muhabbet ve merhamet bağı var etmiştir. İyilikte yardımlaşacakları ve kendilerine güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfetmiştir. Bir aile kurmak her şeyden önce yaratılışımıza uygundur. Cenabı Hak 'Aranızda bekar olanları evlendirin' buyurmuştur. Nedeni ise eğer ki evlenmezsek gözlerimiz harama kaçar." diye konuştu.
Son yıllarda, bazı çevrelerin aile kurumuna karşı olumsuz söylemler geliştirdiğine ve aileyi saygınlığını yitiren bir yapı olarak tanıttığına dikkat çeken Uraz, medya, sosyal medya ve diziler gibi platformların bu algıyı pekiştirdiğini ifade etti.
"Evlilik dışı ilişkiyi özendiren ve aile kurumunu değersizleştiren yapılar var"
Uraz, şöyle devam etti:"Ancak özellikle son dönemlerde belli cenahların söylemlerinde sıkça ailesiz bir yaşamı idealize ettiğine şahit oluyoruz. Bununla beraber sosyal medya, diziler gibi mecralarda da aile kurumunun saygınlığına zarar veren, evlilik dışı ilişkilere özendiren veya aile kurumunu farklı algılar üzerinden fert ve toplum nezdinde değersizleştiren yapımlarda halihazırda, aile kurumuna karşı bakış açılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Oysa aile içinde yaşamak her yaştan insana güven ve mutluluk aşılayan bir nimettir."
"Eşler birbirlerine dost olmalı, iyilik ve takvada yarışmalıdır"
Aile kurumunun güçlendirilmesi ve korunması için toplum olarak daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Uraz, "Aile olmak sadece aynı çatı altında yaşamak değildir, aile aynı zamanda bir duygu ideal umut ve fikir birlikteliğidir. Eşlerin birbirlerine dost olması iyilik ve takvada yarışmasıdır. Aile kurmanın değerini unutmayalım ki ailemiz bize Rabbimizden emanettir. İnsan ahirette ilk önce anne, babasına, eşine ve çocuklarına karşı davranışlarından hesaba çekilecektir. Rabbim bizleri eşlerimiz ve evlatlarımızın huzur bulacağı evlilikler nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor-Manisa FK Maçı Hangi Kanalda Yayınlanacak?

2024-11-29 14:23 - Spor

Dünya Robot Olimpiyatları’nda muhteşem kapanış

2024-12-01 03:49 - Bilim ve Teknoloji

WhatsApp, 2024 Sonunda 45 Telefon Modeline Desteğini Çekecek

2024-11-26 14:28 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da kahvaltının olmazsa olmazı!

2024-11-26 01:36 - Diyarbakır

Hevsel Bahçeleri'nde son Hasat yapılıyor

2024-11-26 17:21 - Diyarbakır

Diyarbakır'daki pazarlarda veresiye dönemi

2024-11-26 15:49 - Diyarbakır

Lice’de Büyük Operasyon: İşte ayrıntılar

2024-11-28 16:50 - Diyarbakır

Servet Çetin: Amedspor’u Hak Ettiği Yere Getireceğiz

2024-11-29 16:53 - Diyarbakır

Amedspor, Manisa FK'yı 3-2 yendi

2024-12-01 16:03 - Diyarbakır

Kocaeli'de trafik kazası: 3 yaralı

2024-12-02 03:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

TUSAŞ Motor Sanayi; firmalarla bir araya geldi

10:52 - Güncel

Türkiye’nin en zengin tıbbi aromatik merkezi Eskişehir’de

10:49 - Güncel

Öğrenciler sektörleri tanıyor

10:09 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:54 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Geleneksel İğne Oyası Kültürü Yeniden Canlanıyor

11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır Ahşap Oymacılığı Geleceğe Taşınıyor: Ustalardan Sanata Yolculuk

11:20 - Diyarbakır