?>

Aldığı yakıt yüzünden aracı bozulan şahıs mağduriyetinin giderilmesini istiyor

Ankara'dan İstanbul'a gelirken aldığı yakıt yüzünden aracı bozulan ve çağırdığı çekici ile eve dönen Mehmet Ali Akay, 187 bin liradan fazla masrafı çıkan aracının giderlerinin söz konusu yakıt firması tarafından karşılanarak mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Güncel - 2 yıl önce

7 Temmuz günü Ankara'ya giden Mehmet Ali Akay, yol kenarında bir akaryakıt istasyonundan yakıt aldı. Dönüşte de aynı firmaya ait bir istasyondan yakıt aldıktan kısa bir süre sonra yolda kalan Akay, çağırdığı çekici ile eve dönmek zorunda kaldı.
Arabasını yetkili servise götüren Akay, yapılan inceleme sonrasında çıkan raporda yakıt kalitesinin düşük olması nedeniyle aracın arıza yaptığı bilgisini aldı.
Aracına 187 bin liradan fazla masraf çıkarılan Akay, söz konusu akaryakıt firmasıyla iletişim sağlamasına ve ortaya konulan raporları delil olarak sunmasına rağmen bir neticeye ulaşamadı.
2 haftadan fazladır firma ile iletişim halinde olan Akay, aracının bozulmasına sebep olan yakıt firmasının onarım bedelini karşılayarak mağduriyetinin giderilmesini istiyor.
Yaşadığı talihsiz olayla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Mehmet Ali Akay, aracının onarılmaması halinde konuyu yargıya taşıyacağını ifade etti.

Yakıtın geçtiği bütün aksamlar arızalandı 7 Temmuz sabahı Ankara'ya giderken Total Enerji firmasına ait bir istasyonundan akaryakıt aldığını söyleyen Akay, "Arabamda yakıt olmasına rağmen 64 litre yakıt aldım. Başta, bu kadar fazla yakıt aldığımızı fark etmedik. Aracımız ile belli bir kilometre gittikten sonra araç çalışmadı. Ardından çekici vasıtasıyla aracımızı yetkili servise götürdük. Yetkili serviste yapılan incelmede; yakıtın kötü, kalitesinin ve performansının düşük olduğu tespit edildi. Bundan dolayı yakıtın geçtiği bütün boruların tahrip olduğunu bize söylediler. Durumu da bir rapor halinde sundular ve yakıtın temas ettiği tüm parçaların değişmesi gerektiğini söylediler." diye konuştu.

"Günlerdir bizi oyalıyorlar" Yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkan raporun ardından kendilerine yüklü miktarda bir fatura çıkarıldığını belirten Akay, "Durumu Total istasyonunun genel merkezine ilettik. Kendilerine yakıtı en son onlardan aldığımız ve yetkili sevisin yakıtın kötü olduğuna dair bize rapor verdiğini söyledik. Hatta ondan önce de yine Total'den aldığımızı söyledik. Onlar ise 13 günden fazladır halen bizi oyalamaya devam ediyorlar. Hiçbir şekilde bize yardımcı olmuyorlar ve şikâyetimiz devam ediyor. Yetkili servis ile görüştüğümüzde, benzer vakalarla ara ara karşılaştıklarını ancak diğer akaryakıt firmalarının bir hafta içerisinde olayı çözdüklerini söylediler. Aracımız bozulmasının üzerinden 18 gün geçmesine rağmen halen kendilerinden mağduriyetimizin giderilmesine yönelik bir destek görmedik. Bunlar olayı uzatarak kapatmak istiyorlar." dedi.

"Mağduriyetimiz giderilmezse mahkemeye başvuracağız" Yaşadıkları olumsuz durumun takipçisi olacaklarını ve çözüm üretilmezse mahkeme yoluna başvuracaklarını kaydeden Akay, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Yakıt kötü olduğuna dair performansın düşük olduğu servisin bize vermiş olduğu raporda var. Aracımızın bozulduğunu yetkili servis bize bunu izah ediyor. Bizde bunu aynı şekilde Total genel merkezine ilettik. Servisin bu şekilde söylediğini söyledik. Onlar ise biz servisten bilmeyiz bekleyeceksiniz başka çare yok dedi. Müşteri memnuniyetinin çok düşük olduğunu gördük. Bu süre zarfında bizde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptık. Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu'na şikayetimizi oluşturduk. Elimizdeki faturaları, fişleri, servisin vermiş olduğu raporları ve faturaları avukatımıza verdik. Total enerji bizim mağduriyetimizi gidermediği takdirde, mahkemeye başvuracağız. Bizim talebimiz mahkeme yoluna gitmeden mağduriyetimizin giderilmesidir. Sonuç itibariyle 17-18 gündür mağduruz. Aracımız serviste yatıyor. Ciddi manada bizi zora sokmuş durumda. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Mağduriyetimiz giderilmezse mahkeme yoluna başvuracağız." 
Haftanın Öne Çıkanları

Ağrı Dağı’nda iki dağcı donarak öldü

2024-07-23 11:42 - Asayiş

BESO Başkanı Çiftçi: Eğitime çok önem veriyoruz

2024-07-25 09:44 - Ekonomi

Adana'da 11 kilogram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama

2024-07-21 17:03 - Asayiş

Sıcak Havaların Kaçış Noktası: Çeme Reş

2024-07-24 14:02 - Diyarbakır

6 ilde 7 tematik tarım meslek lisesi açıldı

2024-07-20 15:34 - Eğitim

Gelinlik mağazası hizmete başladı

2024-07-22 13:25 - Ekonomi

Yunanistan ile 2. sınır köprüsünde çalışmalar hızlandı

2024-07-23 07:37 - Güncel

Diyarbakır’da Yaz Aylarında Ağaçların Verimli Sulanması İçin İpuçları

2024-07-23 17:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın yaylalarında zorlu yaşam

2024-07-25 12:12 - Diyarbakır

Gaziantep’te "Kerbela'dan Gazze'ye Hüseyni Direniş" adlı program düzenlendi

2024-07-23 09:52 - Güncel

İlgili Haberler

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Saklı Cennetleri Keşfedilmeyi Bekliyor

17:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tehlikeli serinlik

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 600 Yataklı Yeni Hastanenin Yanına 400 Yataklı Ek Blok Geliyor

16:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 600 Yataklı Yeni Hastanenin Yanına 400 Yataklı Ek Blok Geliyor

16:57 - Diyarbakır

Diyarbakır Kavruluyor: Yazın En Sıcak Günleri Yaşanıyor

16:36 - Diyarbakır