?>

Ankara’da memleketlerini temsil ettiler

Türkiye’de 6 tane olan ve bir tanesi de Düzce’de bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Ankara’da açılan sergide eserlerini sergiledi. El emeği göz nuru ürünler büyük beğeni kazandı.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Türkiye’de 6 tane olan ve bir tanesi de Düzce’de bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Ankara’da açılan sergide eserlerini sergiledi. El emeği göz nuru ürünler büyük beğeni kazandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gençlere el sanatları ustalığı kazandırmak üzere Türkiye genelinde 6 tane açılan ve bir tanesinin de Düzce’de bulunduğu El Sanatları Eğitim Merkezleri Ankara’da açılan sergide bir araya geldi. Ahşap oymacılığı, imitasyon takı yapımı, kuyumculuk ve gümüş işletmeciliği, iğne oyası, kadın dış giysi dikim kurslarında kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıktığı sergide Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi’nin eserleri de gezenlerin büyük beğenisini kazandı. Ahşap ve ahşap oymacılığı ürünleri, takıların bulunduğu Düzce standı hem büyük ilgi gördü hem de eserlere yoğun talep oldu.

3. El Sanatları Sergisi açılış törenine Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Genel Müdürü Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, üst düzey bürokratlar ve davetliler katıldı.

Sergi hakkında bilgiler veren Düzce El Sanatları Merkezi Müdürü İsmail Ergün; "Ankara’da düzenlenen 3. Geleneksel El Sanatları Sergisine Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi olarak geleneksel motiflerimizin ilmek ilmek işlendiği, el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı ürünlerimizle katıldık. Düzce’nin yetenekli, kursiyerlerinin eserleri yoğun ilgi görüyor. Bizlerde gençlerimize hem yeni meslekler edindirmek hem de el yeteneklerini ortaya çıkartmak için yoğun çaba harcıyoruz" diye konuştu.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İletişim Başkanı Duran önemli mesajlar

2026-06-08 00:05 - Bilim ve Teknoloji

Sanal dünyada ‘sosyal’ temizlik

2026-06-02 12:44 - Bilim ve Teknoloji

Gizemli Araç Dinlenme Tesisinde Görüntülendi

2026-06-01 14:32 - Bilim ve Teknoloji

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

2026-06-04 20:59 - Siyaset

Garzan Çayı’nda can pazarı

2026-06-08 00:47 - Bölge

CHP'li Başkan Filyos Çayı’nda akıntıya kapıldı

2026-06-08 01:29 - Asayiş

Vali Karakaya, Sütey Yaylası’nda doğa yürüyüşü yaptı

2026-06-08 00:21 - Bölge

Diyarbakır’da Geçmiş ve Gelecek Aynı Atölyede Buluştu

2026-06-02 10:59 - Diyarbakır

Kalp ameliyatlarında minimal invaziv dönem

2026-06-04 11:01 - Sağlık

Batman’da "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Projesi ile çocuklar hem eğlendi hem öğrendi

2026-06-05 09:35 - Sağlık

İlgili Haberler

Büyükşehir’den miniklere ücretsiz resim eğitimi

10:01 - Kültür Sanat

Nesli tükenme tehlikesi altındaki geyik böceği Gördes’te görüldü

15:11 - Kültür Sanat

Kars’taki Tarihi Ani Ören Yeri ziyaretçilerini ağırlıyor

05:06 - Kültür Sanat

Emekli oldu memleketine döndü

08:59 - Kültür Sanat

Babasının fabrikasının duvarlarında başladığı sanatı çocuklar için sokağa taşıdı

11:41 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Rojin Kabaiş’in telefonunda kritik gelişme

15:36 - Diyarbakır

Bağlar’da Anız Yangını: Ekipler Alevlere Müdahale Ediyor

13:42 - Diyarbakır

Diyarbakır Cezaevi’nde tarihi dönüşüm

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kontrolden Çıkan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

13:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Uzmandan Kritik Uyarı

13:18 - Diyarbakır