?>

Arkadaşları minik Mert’in iyileşmesi için ele ele verdi

Sarayköy Sakarya İlkokulu öğrencileri, Denizlili kas erimesi hastalığına yakalanan Mert Eskici’nin tedavisi için yardım eli uzattı. Minikler, bir yıl boyunca yaptığı el işi ürünlerini düzenledikleri etkinlikte Eskici’nin tedavisi için satarak örnek bir davranış sergiledi.

Sağlık - 1 yıl önce

Denizli’nin Çal ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Mert Eskici, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) adıyla bilinen ‘kas erimesi’ hastalığıyla mücadele ediyor. Sağlığına kavuşabilmesi için Dubai’de uygulanan ‘Elevidys İnfüzyon Gen’ tedavisi olması gereken minik Mert için Valilik onaylı yardım kampanyası başladı. Mert Eskici’nin sağlığı için önemli olan yardım çağrısını Sarayköy Sakarya İlkokulu öğrencileri cevapsız bırakmadı.
Sakarya İlkokulu öğrencileri bir yıl boyunca emek emek yaptıkları bileklik, kitap ayracı, şişe ve taş boyama gibi çeşitli el işi ürünlerini, DMD kas hastası Mert Eskici’nin tedavisine katkıda bulunmak için düzenledikleri etkinlikte satışa sundu.
Öğrencilerin, minik Eskici için düzenledikleri yardım etkinlikte hem veliler hem de ilçedeki vatandaşların büyük ilgisini çekti ve kısa sürede satışa sunulan ürünler tükendi. Toplanan paralar ise valilik onaylı olan hesap numarasına okul yönetimi tarafından gönderilerek tedavi sürecine katkıda bulunuldu.
Öğrencileriyle gurur duyduklarını dile getiren öğretmenler, "Çocukların küçük yaşlarına rağmen konunun önemini algılayarak yardımlaşma sürecinde canla başla çalışmaları bizleri mutlu etti" dedi.

Küçük kardeşlerinin bir an önce iyileşmesini istediklerini ifade eden öğrenciler, yardım kampanyasına dahil oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu bu örnek davranış büyük alkış topladı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın sessiz şifası: Geven otu

2025-05-24 00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Baba ve Oğul cinayetinde 3 gözaltı

2025-05-20 11:39 - Diyarbakır

Türkiye bu skandalı konuşuyor vatandaşa dana eti yerine bakın ne satmışlar

2025-05-20 16:00 - Güncel

Diyarbakır Bismil topraklarında petrol bereketi

2025-05-27 00:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mutfakta Yılan Alarmı!

2025-05-20 16:12 - Diyarbakır

O ilçeye trafik ışığı geldi ama ışıklar yanmıyor

2025-05-24 00:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Daltonlar Operasyonu

2025-05-23 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Elektronik Sigara dolandırıcılığı

2025-05-23 13:59 - Diyarbakır

Batmanlı genç kızdan örnek başarı hikâyesi: Medreseden fakülte birinciliğine

2025-05-21 12:29 - Bölge

Ailenin feryadı sona erdi

2025-05-21 13:49 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Uzmanından Kurban Bayramı Uyarısı: “Et Hemen Tüketilmemeli”

12:44 - Sağlık

Uzmanından önemli uyarılar

19:35 - Sağlık

Kurban Bayramı’nda 462 Bin Sağlık Çalışanı Görev Başında

12:49 - Sağlık

Kurban etlerinde ölüm sertliğine dikkat

12:08 - Sağlık

Bayram beslemesinde gözden kaçan tehlikeyi uzmanı anlattı

13:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır