?>

Avukatlık asgari ücret tarifesi eylülde yayımlanacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin eylül ayında yayımlanacağını bildirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Bakan Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde 83 baro başkanıyla bir araya geldiği toplantıda savunma olmadan yargının, yargı olmadan da hukuk devletinin olmayacağını vurguladı. Tunç, avukatların yaşadığı sorunları tek tek ele alarak çözmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.
Son 21 yılda yargı alanında yapılanları anlatan Tunç, Anayasa'da da bugüne kadar önemli değişiklikler yapıldığını kaydetti. Yılmaz Tunç, "Son 21 yılda gerçekleştirilen ilerlemeleri, temel hak ve hürriyetler alanındaki, hukuk devletinin güçlenmesi anlamındaki gelişmeleri göz ardı etmemek gerekir. Özellikle tüm temel kanunlarımızı çağın gereklerine uygun hale getirdik. Temel kanunlarımızın tamamı yenilendi." dedi.
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne yönelik de açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni, ağustos ayında çalışmalarını tamamlayarak eylül ayında yayımlayacağız." ifadesini kullandı.
Bakan Tunç, hâkim ve savcı adaylığının kaldırılarak hâkim ve savcı yardımcılığının getirildiğini, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın getirildiğini anımsatarak, avukatlık stajına başlamak için bu sınavda başarılı olunması gerektiğini, hâkim ve savcı olmak isteyenlerin de bu sınavı geçtikten sonra hâkimlik ve savcılık sınavına gireceğini anlattı.
Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan hedeflerin büyük bölümünün hayata geçirildiğini kaydeden Tunç, "Şimdi Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmamız devam ediyor. Bilim Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Avukatlık Kanunu taslağı bir aşamaya geldiğinde barolarımızın görüşüne açacağız. Sizlerin katkısıyla inşallah Avukatlık Kanunu'nun bu dönemde yapılmasına ön ayak oluruz." diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

BM verilerine göre Sudan'da 2,8 milyon kişi yerinden edildi

2023-07-05 20:44 - Dünya

İnme hastalığı nedir?

2023-07-04 12:01 - Sağlık

Türkiye, KEİ Dönem Başkanlığı'nı devraldı

2023-07-01 12:54 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüştü

2023-07-06 18:58 - Siyaset

Bakan Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake'i kabul etti

2023-07-07 07:18 - Siyaset

Mardin Beyaz Su mesire alanı ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı

2023-07-01 14:06 - Kültür Sanat

Bakan Koca'dan 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği iddialarına tepki

2023-07-05 01:44 - Sağlık

Bakan Göktaş, 4 milyar TL’yi geçen yardımların yapıldığını açıkladı

2023-07-01 15:34 - Siyaset

Gaziantep'teki fabrika yangını kontrol altına alındı

2023-07-04 17:03 - Güncel

Kenya'da kaza: 51 ölü, 30 yaralı

2023-07-01 20:33 - Dünya

İlgili Haberler

Hasat edilen zeytinler boyuna göre ayrılıyor

13:33 - Ekonomi

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 206 bini aştı

10:48 - Ekonomi

Kuraklık tarımda yön değiştirdi

10:39 - Ekonomi

TÜYAP Kitap Fuarı’nda "Yazar Buluşmaları" yoğun ilgi görüyor

10:05 - Ekonomi

Jeotermal Sera OTB İhalesi başarıyla tamamlandı

10:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

3.Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet töreni yapıldı

17:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Soğuk Havalara Dikkat

16:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çevresi Beyaza Büründü

16:29 - Diyarbakır

D.Ü'de TradeMaster Finans Laboratuvarı Açıldı

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçak Cep Telefonlarına İlgi Artıyor

15:06 - Diyarbakır