?>

Azerbaycan'dan Karabağ'da düzenlenen seçim nedeniyle Ermenistan'a kınama

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimi, ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde bir hareket olduğu gerekçesiyle kınadığını açıkladı.

Dünya - 3 yıl önce

Konuya dair Bakanlıktan yapılan açıklamada, Karabağ'daki sözde rejimin "cumhurbaşkanı seçimi" adı altındaki faaliyetiyle, Azerbaycan anayasası ile uluslararası hukuk kurallarının ihlal edildiği belirtilerek, Azerbaycan'ın egemen topraklarında Ermenistan'ın desteği ile oluşturulan rejim tarafından atılan adımların hiçbir yasal geçerliliğinin olmadığı ifade edildi.
Yapılan eylemin bölgedeki normalleşme sürecine ve Azerbaycan hükümetinin Karabağ'daki Ermenilerin Azerbaycan'a yeniden entegrasyonu çabalarına ciddi darbe olduğu kaydedilerek, "Ermenistan, kendi halkını ve uluslararası toplumu aldatmaya yönelik gereksiz girişimlere, Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik iddialara son vermeli, normalleşme sürecine yapıcı bir şekilde katılmalı ve uluslararası yükümlülüklerine uymalıdır. Ermenistan'ın, Azerbaycan'da yaşayan Ermenilerle diyaloğu engellemesi, Azerbaycan'ın iç işlerine müdahaledir, ülkemizin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır. Azerbaycan, uluslararası kabul görmüş sınırları içerisinde egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditleri kararlılıkla önleyecektir.
Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının tek yolu, Ermeni silahlı güçlerin Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinden kayıtsız şartsız ve tamamen çekilmesi ve sözde rejimin feshedilmesidir. Azerbaycan, uluslararası toplumun tüm üyelerini, Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı atılan adımlara doğru siyasi değerlendirme yapmaya, Ermenistan'ın bu adımları atmasını önlemek için etkili tedbirler almaya, 'seçim' adı verilen bu yasa dışı faaliyetleri şiddetle kınamaya çağırmaktadır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kitap okuyanların geleceği parlaktır - VİDEOLU

2023-09-08 13:21 - -

Müste’mel (kullanılmış) su ile abdest alınır mı?

2023-09-05 19:10 - -

Uyuşturucu operasyonlarında 150 kişi tutuklandı

2023-09-05 12:53 - Güncel

İyi ki nasıl yazılır?

2023-09-03 16:31 - Eğitim

Okula yeni başlayan çocukların kaygıları nasıl giderilir? - VİDEOLU

2023-09-03 12:09 - Eğitim

Depremzede öğrencilere servis hizmeti

2023-09-05 12:13 - Eğitim

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile "asayiş ve trafik tedbirleri" konulu genelge

2023-09-08 00:41 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

2023-09-09 13:09 - Dünya

Bingöl’de uyuşturucu operasyonları

2023-09-07 13:48 - Güncel

Kompozisyon nasıl yazılır?

2023-09-05 10:33 - Eğitim

İlgili Haberler

Çin'den Kürtçe için tarihi adım

12:11 - Dünya

KFOR, Kosova’daki İbre Nehri üzerindeki ana köprüde varlığını azaltıyor

10:09 - Dünya

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Mevlid Kandili Ulu Cami’de dualarla idrak edildi

23:40 - Diyarbakır

Sur’da el bombası operasyonu: 4 kişi tutuklandı

16:27 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 71 ilde uyuşturucu operasyonu

15:37 - Diyarbakır

Diyarbekir Beyefendilerinin Kandil Geleneği

15:27 - Diyarbakır

Ulu Camii’nde Mevlid Kandili hazırlığı

15:25 - Diyarbakır