Diyarbakır Olay Gazetesi Muhabiri Sedat Irmak'ın haberine göre, Diyarbakır’da vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunmasına yönelik güvenlik çalışmaları aralıksız sürüyor. Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen kapsamlı uygulamayla, suç ve suçlulara karşı güvenlik güçlerinin sahadaki etkinliği bir kez daha ortaya konuldu.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Kaynartepe, Körhat, Muradiye ve Fatih mahallelerinde düzenlenen uygulamaya çok sayıda polis ekibi katıldı. Çalışmalara Özel Harekat polisleri de destek verdi.
Gece boyunca titiz denetim
Akşam saatlerinde başlayan uygulama kapsamında mahallelerde geniş güvenlik önlemleri alınırken, ekipler tarafından şüpheli şahıslar üzerinde ve belirlenen noktalarda kontroller gerçekleştirildi. Mahalle giriş ve çıkışlarında da denetimler yapıldı.
Saat 02.00’e kadar devam eden uygulamada, haklarında arama kararı bulunan çok sayıda şahıs yakalandı. Denetimlerde çeşitli ruhsatsız silahlar ile yasaklı maddeler de ele geçirildi.
Huzur ve güven için kararlı mücadele
Güvenlik güçlerinin kent genelinde gerçekleştirdiği bu tür uygulamalarla, vatandaşların günlük yaşamını huzur ve güven içerisinde sürdürmesinin sağlanması hedefleniyor.
Bağlar’da gece boyunca sürdürülen operasyon niteliğindeki uygulama, kamu düzeninin korunması ve suç unsurlarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ortaya koydu. Güvenlik birimlerinin, vatandaşların huzurunu tehdit edebilecek unsurlara karşı denetimlerini sürdüreceği belirtildi.