?>

Erzincan'daki Maden Ocağı Faciası: 6 Dere Yatağında, 3 Manganez Ocağında İşçi Kayıp

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayıyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kriz yönetim merkezinde önemli açıklamalarda bulunarak detayları paylaştı.

Bölge - 3 yıl önce

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayıyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kriz yönetim merkezinde açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, “Dere yatağında 6 kardeşimiz, manganez ocağında ise 3 işçi bulunmaktadır” şeklinde bilgi verdi.
Toprak kayması nedeniyle kaybolan işçilere ulaşma çalışmaları 5. gününde devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 2 bin 663 personel, bölgedeki çalışmalara katıldı. Arama kurtarma faaliyetleri, 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yeraltı radarı ile 24 saat esasına göre sürdürüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgede bulunarak çalışmaları koordine etti.
Bakan Bayraktar, kriz yönetim merkezinde yaptığı açıklamada, halk sağlığına yönelik bir tehdit olmadığını belirterek, "Su kontaminasyonuna karşı 9 farklı noktadan ölçüm alıyoruz. Su kalitesinde herhangi bir sorun tespit edilmedi. 6 kardeşimiz dere yatağında, 3 işçi ise manganez ocağında bulunmaktadır" dedi.
Toprak kaymasının 210 dönümlük bir alanı etkilediğini belirten Bakan Bayraktar, "Çalışmalarımız devam ediyor. Olayın nedeni detaylı bir şekilde araştırılıyor. İki yönlü hareket eden heyelanın, manganez ocağı yönünde kamyon parçalarını tespit ettik. Odak noktamız bu bölge. 6 kardeşimiz dere yatağında, 3 işçi manganez ocağında olduğunu düşünüyoruz. Toprağı kontrolsüz bir şekilde bırakma şansımız yok. Toprağı, daha önce çalışılan mermer ocağına hızla aktaracağız" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Gezegenlerin Gözyaşları: Uzayın Sulu Keşifleri ve İnsanlığın Geleceği

2024-02-14 11:52 - Bilim ve Teknoloji

SOSYALFEST’e 3 bin 783 Sosyal Model başvurusu

2024-02-10 19:09 - Bilim ve Teknoloji

İşte Kedi ve Köpek arasındaki farklar!

2024-02-16 12:16 - Güncel

Diyarbakır Kuyumcuda Sahte Bilezik Dolandırıcılığı Kamerada!

2024-02-13 15:52 - Diyarbakır

Göğüs ağrısı olan hasta için helikopter havalandı

2024-02-12 00:08 - Sağlık

Çocuklarda Yalan Söyleme: Nedenleri ve Ebeveyn Tavsiyeleri

2024-02-17 13:55 - Sağlık

Yıl başından bu yana 398 PKK/YPG elemanı öldürüldü

2024-02-15 13:19 - Güncel

Lezzetin Taçlandığı Mahlepli Diyarbakır Çöreği!

2024-02-13 21:54 - Kültür Sanat

Çocuklar da diş çürüğü neden oluyor?

2024-02-10 14:28 - Sağlık

İstanbul'da vapur seferlerine hava engeli

2024-02-11 07:35 - Güncel

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır