?>

Bakan Fidan: "İki devletli bir çözüme doğru somut adımlar atılmasını umuyoruz"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan MIKTA 27. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "İsrail'in insani yardımların erişimine yönelik devam eden kısıtlamaları krizin bütünüyle hafifletilmesine yönelik çabaları engellemekte. Ateşkesin ikinci aşamasına geçilmes

Dünya - 2 yıl önce

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Güney Afrika'da düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında ilk olarak MIKTA 27. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Fidan, Gazze ve Lübnan'daki durum, Suriye'deki son gelişmeler, Ukrayna'da devam eden savaş ve dünya genelinde tırmanan insani krizlerin çok taraflı iş birliğinin artırılmasına duyulan acil ihtiyacın altını çizdiğini kaydetti. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan bağlılığını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydeden Bakan Fidan, "Savaşın sona erdirilmesi için diplomasiye duyulan ihtiyacı vurgulamaya devam ediyoruz. Savaşın her iki tarafının da katılımıyla kapsamlı bir barış sürecinin gecikmeksizin başlatılması gerekiyor. Türkiye olarak taraflar arasında kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa ulaşılması için müzakerelere tam destek vermeye hazırız" dedi.

Gazze'de yaşananlara değinen Fidan, "Gazze'deki ateşkesin geçici bir rahatlamaya ve insani yardımların ulaştırılmasına imkan sağladığını memnuniyetle gözlemliyoruz. Bununla birlikte İsrail'in insani yardımların erişimine yönelik devam eden kısıtlamaları, krizin bütünüyle hafifletilmesine yönelik çabaları engellemekte. Ateşkesin ikinci aşamasına geçilmesi yolunda ilerleme kaydedilmesini ve nihayetinde iki devletli bir çözüme doğru somut adımlar atılmasını umuyoruz. Hep birlikte Suriye, Gazze ve ötesindeki insani ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasiteye sahibiz. MIKTA kapsamında iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortaklığımız çerçevesinde diğer MIKTA üyeleriyle ikili ilişkilerimizin derinleştirilmesi konusundaki kararlılığımız bakidir" ifadelerini kullandı.
Türkiye, Meksika, Endonezya, Kore Cumhuriyeti, Türkiye ve Avustralya arasında 25 Eylül 2013 tarihinde kurulan MIKTA'nın dönem başkanlığını 2017 ve 2022 yıllarında üstlenmişti. 2025 dönem başkanlığını ise Meksika, Güney Kore'den devralacak.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

DEM Parti yönetimi döneminde Batman Belediyesine alınan 192 kişinin iş akdi feshedildi

2025-02-15 00:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Girne’de acı bilanço: Can kaybı 17’ye çıktı

13:08 - Dünya

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kamyonette sıkışan sürücü kurtarıldı

00:07 - Diyarbakır

GoTürkiye’nin 7 bölgelik tanıtım yolculuğu Diyarbakır’da tamamlandı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuru meyve ve çerez tezgâhları doldu

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki viyadük faciasında yeni karar

15:07 - Diyarbakır

Narin Güran davasında yeni duruşma

14:53 - Diyarbakır