?>

Bakan Kasapoğlu: ″Bu yıl 160’tan fazla spor organizasyonunu ülkemizde gerçekleştirdik″

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Ülkemizin demografik yapısı olsun, iklim yapısı olsun, coğrafi koşulları olsun mükemmel bir üstünlüğü var. Biz bu üstünlüğü spor turizminde de her geçen gün daha yukarılara taşıyoruz. Pandemiye rağmen bu yıl 160’tan fazla önemli spor organizasyonunu ülkemizde gerçekleştirdik" dedi..

Spor - 5 yıl önce

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Ülkemizin demografik yapısı olsun, iklim yapısı olsun, coğrafi koşulları olsun mükemmel bir üstünlüğü var. Biz bu üstünlüğü spor turizminde de her geçen gün daha yukarılara taşıyoruz. Pandemiye rağmen bu yıl 160’tan fazla önemli spor organizasyonunu ülkemizde gerçekleştirdik" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Fenerbahçe Opet Takım Kaptanı Eda Erdem ve Vakıfbank Kadın Voleybol Takım Kaptanı Melis Gürkaynak, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde basın açıklamasında bulundu. Gürkaynak, bu organizasyonun Türkiye’de gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Dileğimiz iki takımın son gün burada final oynaması. Kupayı, Ankara seyircisiyle beraber kaldırmak iki takım adına da unutulmaz olacaktır. Türkiye’de voleybola olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. O yüzden ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu. Kaptan Eda Erdem ise 11 yıl aranın ardından Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele edeceklerini bildirerek, "Güzel bir ekibiz, iyi çalışıyoruz. Zorlu bir ilk yarıyı geride bıraktık. Takım olarak çok heyecanlıyız çünkü yüzde 100 seyirciye karşı oynayacağız. Zaten Ankara Salonu’nun bizde yeri çok farklı. Çok güzel ve farklı bir atmosfer olacak" açıklamasında bulundu. 2021 yılının önemli başarıların yaşandığı yıl olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu ise, "Sporcularımızın tek bir alanda değil hem bireysel olarak hem takımlar olarak başarılarını taçlandırdığı bir yıl oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte de sporun her alanındaki iddiamızı çok daha yukarı noktalara taşıyacağız. Mükemmel bir altyapımız var, çok ciddi bir destek var" dedi. Kalkınma planına spor turizminin de eklendiğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, "Doğusuyla, batısıyla, kuzeyinden güneyine, kış sporundan, yaz sporuna doğa sporuna her alanda müthiş bir rekabetçi gücümüzü var. Ülkemizin demografik yapısı olsun, iklim yapısı olsun, coğrafi koşulları olsun mükemmel bir üstünlüğü var. Biz bu üstünlüğü spor turizminde de her geçen gün daha yukarılara taşıyoruz. Pandemiye rağmen bu yıl 160’dan fazla önemli spor organizasyonlarını ülkemizde gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Çavuşoğlu: “Dünyanın her bir noktasında en temel insan haklarını ihlal edilenlerin haklarını savunmayı sürdürüyoruz”

2021-12-10 00:00 - Güncel

HTÜ’den 2. Savaş, Göç, Kadın Sempozyumu

2021-12-10 00:00 - Güncel

Gaziantep’te 25 Aralık Halk konserleri başladı

2021-12-07 00:00 - Kültür Sanat

Muslera sakatlandı, gözler Okan’a çevrildi

2021-12-14 00:00 - Spor

Sivasspor’un acı günü!

2021-12-09 00:00 - Spor

Türkiye’de bir ilk, organları ters yerde olan hastadan böbrek nakli yapıldı

2021-12-07 00:00 - Sağlık

Prof.Dr. Akay: ″Her 3 kişiden biri kardiyovasküler sistem hastalıklarından hayatını kaybediyor″

2021-12-13 00:00 - Sağlık

Siverek’te 104 kaçak göçmen yakalandı

2021-12-09 00:00 - Güncel

Çaycumaspor’un yeni teknik direktörü belli oldu

2021-12-14 00:00 - Spor

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Van’a geliyor

2021-12-10 00:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Arnavutköy’de Galatasaraylılar hem 26. şampiyonluğu hem de derneklerinin 10. yılını kutladı

00:44 - Spor

Khyri Thomas, yeniden Aliağa Petkimspor’da

11:05 - Spor

Türkiye Milli Takımı’na KKTC’den Dünya Kupası desteği

10:56 - Spor

Kocaelispor taraftarlarından kaptanlarına büyük sürpriz

11:06 - Spor

Dalo Stann Elysee’i kadrosuna kattı

13:08 - Spor

Günün Manşetleri

Kayapınar’da 13 Yaşındaki Çocuktan Acı Haber

01:55 - Diyarbakır

1 Temmuz’da Her Şey Değişiyor

16:40 - Diyarbakır

Jandarma’dan Vali Zorluoğlu’na Anlamlı Ziyaret

16:18 - Diyarbakır

Ağır Yaralanan Yaya Hayatını Kaybetti

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kültür ve Sanat Gecesi

15:12 - Diyarbakır