?>

Bakan Kurum: Türkiye zorluklar karşısında dimdik ayakta

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Edirne’de vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Bakan Kurum, "Türkiye zorluklar karşısında dimdik ayakta durmaya devam ediyor. Milletimizin desteğiyle her imtihandan güçlenerek çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

Siyaset - 6 gün önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Edirne’de AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Vefa İftarı" programına katıldı. "Türkiye kendi değerlerine sarılarak güçleniyor"

Bakan Kurum, Türkiye’nin köklü değerlerine bağlı bir ülke olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye kendi töresine, örfüne, kültürüne, inancına dört elle sarılan ve bu bereketle her imtihandan güçlenerek çıkan bir ülkedir" dedi. "Yarım milyon yuvayı 2 yılda teslim ettik"

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen deprem sürecine değinen Kurum, Türkiye’nin büyük bir dayanışma örneği sergilediğini ifade ederek, "Türkiye asrın felaketi ile sarsılsa da yıkılmayan, yarım milyon yuvayı hamdolsun 2 yılda afetzede kardeşlerimize teslim eden bir ülkedir" diye konuştu. "Edirne, Balkanlar’dan Anadolu’ya uzanan gönül köprüsüdür"

Balkan coğrafyasına ve Edirne’nin tarihi kimliğine değinen Kurum, Selanik’ten Manastır’a, Üsküp’ten Bosna’ya uzanan göç hikayelerinin Anadolu’nun mayasında yer aldığını belirtti. Kurum, "İşte Edirne budur. İşte Trakya, Balkanlar, benim güzel Anadolu’m budur. İşte aslında Türkiye budur" ifadelerini kullandı. "Milletimiz yıllarca alamadığı hizmetleri gördü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eser ve hizmet siyasetine vurgu yapan Kurum, 2001 yılından itibaren hayata geçirilen projelerle milletin uzun yıllar beklediği hizmetlere kavuştuğunu söyledi. Bakan Kurum, "Bu millet bağrından öyle bir yiğit çıkardı ki on yıllar boyunca alamadığı tüm hizmetleri, tüm eserleri gördü. En önemlisi de değer gördü, hürmet gördü" dedi.

Bakan Kurum, "Türkiye zorluklar karşısında dimdik ayakta durmaya devam ediyor. Milletimizin desteğiyle her imtihandan güçlenerek çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

"Tüm dünya Türkiye’nin duruşunu konuşuyor"

Ramazan ayının birlik ve beraberlik iklimini güçlendirdiğini ifade eden Kurum, Türkiye’nin savunma sanayiinden afet konutlarına kadar birçok alanda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "Tüm dünya bunu takdirle izliyor. Türkiye’nin duruşunu, liderliğini konuşuyor" şeklinde konuştu.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü gazetecinin babası vefat etti!

2026-02-21 12:03 - Asayiş

Savcıyım deyip terör estiren kadının asıl mesleği bakın ne çıktı

2026-02-22 11:29 - Asayiş

TRT Diyarbakır Televizyonu’nun kurucularındandı!

2026-02-26 11:52 - Asayiş

4 İlçede Dev Narkotik Operasyonu: 315 Kilo Skunk ve 9 Kilo Kokain Ele Geçirildi

2026-02-21 11:28 - Asayiş

İstanbul'da bir binada patlama meydana geldi

2026-02-25 14:56 - Asayiş

7.1 büyüklüğünde deprem!

2026-02-24 15:32 - Dünya

Ramazan ayında 'hurma' tezgahlarına yoğun ilgi

2026-02-22 14:33 - Diyarbakır

Malatya'da 4.5 Büyüklüğünde Deprem: Sabah Saatlerinde Korkutan Sarsıntı

2026-02-21 11:18 - Bölge

Diyarbakır’da Ramazan Bereketi

2026-02-25 12:22 - Diyarbakır

Cüneyt Özdemir, Meksika’da mahsur kaldı

2026-02-24 15:33 - Dünya

İlgili Haberler

MSB'den balistik füze açıklması

14:46 - Siyaset

Başkan Kurnaz: Nüfusu 23 ilden büyük İlkadım’ı daha iyi noktalara taşıyacağız

10:48 - Siyaset

Erdoğan’dan TBMM’de Kritik Mesaj

00:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD ve İsrail’e Kınama, İran’a Uyarı

21:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Malatya'da

23:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Güvenli Türkiye, Güçlü Yarınlar

17:20 - Diyarbakır

Diyarbakır kahvehanelerinde Ramazan yoğunluğu

16:09 - Diyarbakır

Kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışması

15:52 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Balonla Oyun Hastanede Bitti

15:01 - Diyarbakır

Ramazan Bereketi Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Birlik Sofrasında Buluştu

14:44 - Diyarbakır