?>

Bakan Özer: 71 ile nakil sağlayacak kapasiteyi oluşturduk

Milli Eğitim Bakanı Özer, "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız." dedi.

Güncel - 3 yıl önce

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da İtfaiye AFAD Koordinasyon Merkezinde bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Malatya'daki temel süreçlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Amacımız, vatandaşlarımızın sağlam olan binalara nakillerini ve konteyner kentlere nakillerini sağlamak. Gerçekten Malatya bu bağlamda çok hızlı ilerledi." dedi.
Depremden etkilenen illerde Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili yaşanan son gelişmelere değinen Bakan Özer şöyle devam etti: "Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev veriyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. Yani ikinci dönem 10 on ilde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Yani orada kalan öğrencilerimizi biz ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşımasını sağlayacağız. Yine aileler de istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede bu 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasiteye oluşturduk. Şu ana kadar bu imkandan 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı."
 Bakan Özer, özel öğretim kurumlarının yüzde 3 olan tam bursluluk kapasitesinin depremzedeler için artırılıp yüzde 10'a çıkarıldığını anımsatarak, bu kapsamda özel öğretim kurumlarında 110 bin 735 ilave kapasite oluşturulduğunu, şu ana kadar 2 bin 332 öğrencinin yararlandığını belirtti.
 Özer şunları söyledi: "Şu an itibariyle 4 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanımız sahada hizmet veriyor. Vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza, psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü katkıyı veriyor. Bugün itibariyle bu sayıyı 5 bine çıkartacağız. Sadece Malatya'da değil, 10 ilimizde kurulan çadır kentlerde ve konteyner merkezlerinde psikososyal destek çadırları oluşturduk. Burada rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm ekipleri, kütüphaneyle ilgili, kitaplarla ilgili destek veren tüm ekipleriyle birlikte bu çadırlarda çocuklarımıza psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm sanatçıları orada, çocuklarımıza aktiviteler yapıyorlar, oyunlar oynatıyorlar. Şu ana kadar bu kapsamda 355 tane psikososyal destek çadırı kurduk. İnşallah Cuma gününe kadar 10 ildeki çadır kentlerin, konteynır merkezlerin ve toplanma yerlerinin tamamında psikososyal destek çadırlarının kurulumunu tamamlayacağız." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kızılay Bursa İl Merkezi gönüllüleri dualarla Adıyaman'a gönderildiler

2023-02-09 14:11 - Güncel

Çocuklara deprem nasıl anlatılmalı?

2023-02-10 23:11 - Güncel

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi açıklandı

2023-02-15 11:41 - Güncel

20 yaşındaki Muhammed depremin 110'uncu saatinde kurtarıldı

2023-02-10 21:04 - Güncel

3 ülkenin dışişleri bakanı deprem dayanışması için Türkiye'ye gelecek

2023-02-15 00:12 - Güncel

Depremin büyüklüğü Batman'da bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı

2023-02-12 10:40 - Güncel

Kahramanmaraş'taki deprem anına ait görüntüler hayrete düşürdü(Videolu)

2023-02-10 02:05 - Güncel

Deprem bölgesine 6 bin 596 ambulans gönderildi

2023-02-10 14:04 - Güncel

2023 yılı hac kurası ileri bir tarihe ertelendi

2023-02-10 22:06 - Güncel

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Ayırıştırıcı dil kullanmanın zamanı değil!

2023-02-14 15:56 - Güncel

İlgili Haberler

Eskişehir Öğretmenevi’nin eşyalarını denetimli serbestlik yükümlüleri taşıyor

10:05 - Güncel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Güncel

Bozüyük Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı göreve başladı

10:05 - Güncel

En ekonomik ve pratik serinleme aracı "El pervanesi"

10:11 - Güncel

Yazıkent’te yangını büyüten rüzgar bugün de etkisini sürdürecek

10:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İtfaiyenin Zamanla Yarışı Kamerada

11:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Apartman Dairesinde Korkutan Yangın

11:22 - Diyarbakır

Prof. Dr. Vahap Özpolat: Türkiye Yüzyılı'nın Temelinde Demokrasi ve Kadim Değerler Yer Alacak

11:17 - Diyarbakır