?>

Bakan Özer: 71 ile nakil sağlayacak kapasiteyi oluşturduk

Milli Eğitim Bakanı Özer, "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız." dedi.

Güncel - 4 yıl önce

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da İtfaiye AFAD Koordinasyon Merkezinde bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Malatya'daki temel süreçlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Amacımız, vatandaşlarımızın sağlam olan binalara nakillerini ve konteyner kentlere nakillerini sağlamak. Gerçekten Malatya bu bağlamda çok hızlı ilerledi." dedi.
Depremden etkilenen illerde Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili yaşanan son gelişmelere değinen Bakan Özer şöyle devam etti: "Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev veriyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. Yani ikinci dönem 10 on ilde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Yani orada kalan öğrencilerimizi biz ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşımasını sağlayacağız. Yine aileler de istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede bu 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasiteye oluşturduk. Şu ana kadar bu imkandan 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı."
 Bakan Özer, özel öğretim kurumlarının yüzde 3 olan tam bursluluk kapasitesinin depremzedeler için artırılıp yüzde 10'a çıkarıldığını anımsatarak, bu kapsamda özel öğretim kurumlarında 110 bin 735 ilave kapasite oluşturulduğunu, şu ana kadar 2 bin 332 öğrencinin yararlandığını belirtti.
 Özer şunları söyledi: "Şu an itibariyle 4 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanımız sahada hizmet veriyor. Vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza, psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü katkıyı veriyor. Bugün itibariyle bu sayıyı 5 bine çıkartacağız. Sadece Malatya'da değil, 10 ilimizde kurulan çadır kentlerde ve konteyner merkezlerinde psikososyal destek çadırları oluşturduk. Burada rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm ekipleri, kütüphaneyle ilgili, kitaplarla ilgili destek veren tüm ekipleriyle birlikte bu çadırlarda çocuklarımıza psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm sanatçıları orada, çocuklarımıza aktiviteler yapıyorlar, oyunlar oynatıyorlar. Şu ana kadar bu kapsamda 355 tane psikososyal destek çadırı kurduk. İnşallah Cuma gününe kadar 10 ildeki çadır kentlerin, konteynır merkezlerin ve toplanma yerlerinin tamamında psikososyal destek çadırlarının kurulumunu tamamlayacağız." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BM'de "asrın felaketi" ele alındı

2023-02-14 23:54 - Güncel

Kızılay Bursa İl Merkezi gönüllüleri dualarla Adıyaman'a gönderildiler

2023-02-09 14:11 - Güncel

Laboratuvar hizmeti alınacaktır

2023-02-09 14:40 - Güncel

Adıyaman'da arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor

2023-02-09 17:55 - Güncel

Depremin büyüklüğü Batman'da bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı

2023-02-12 10:40 - Güncel

2023 yılı hac kurası ileri bir tarihe ertelendi

2023-02-10 22:06 - Güncel

3 ülkenin dışişleri bakanı deprem dayanışması için Türkiye'ye gelecek

2023-02-15 00:12 - Güncel

Çocuklara deprem nasıl anlatılmalı?

2023-02-10 23:11 - Güncel

 ABD ordusu bir uçan nesneyi daha düşürdü

2023-02-13 00:46 - Güncel

Kahramanmaraş'taki deprem anına ait görüntüler hayrete düşürdü(Videolu)

2023-02-10 02:05 - Güncel

İlgili Haberler

İstanbul’un uzaydan çekilen fotoğrafları paylaşıldı

12:32 - Güncel

Kartepe’ye modern spor kompleksi inşa ediliyor

12:41 - Güncel

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da tavuk pazarında hijyen tepkisi

10:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da moda sınıfı dikkat çekiyor

10:19 - Diyarbakır

Çermik’te Melike Belkıs coşkusu

09:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır