?>

Bakan Tekin, mesleki çalışma programında öğretmenlere hitap etti

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı haziran dönemi mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla öğretmen ve okul yöneticilerine hitap etti.

Eğitim - 2 yıl önce

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24-28 Haziran tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla video mesajla öğretmenlere ve okul yöneticilerine hitap etti.
 Bakan Tekin, mesajında bir eğitim öğretim yılını daha tamamlandığını belirtti.
2022 ve 2023 yıllarında mesleki çalışmaların mücbir sebepler dolayısıyla uzaktan hizmet içi eğitim faaliyeti şeklinde yapıldığını, 2024 yılı nisan dönemi mesleki çalışmalarının ise Ramazan Bayramı'na denk geldiği için yapılamadığını hatırlatan Bakan Tekin, haziran dönemi mesleki çalışmalarının ilgili yönetmeliklerin amir hükümleri ve Sayıştay'ın tavsiyesi doğrultusunda yüz yüze yapılacağını söyledi.
 Kurban Bayramı sebebiyle mesleki çalışmaların öğretmenlerin görev yaptığı illerin dışında bulunma ihtimali göz önünde bulundurarak il ya da ilçede, kurum türüne uygun okullarda yapabilme imkânı sağlandığına işaret eden Bakan Tekin, yüz yüze seminer dönemimin en verimli şekilde geçmesi temennisinde bulundu.
Mesleki çalışmaların temel konusunun Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, "Kıymetli Öğretmenlerim, uygulanmak üzere hazırlıkları tamamlanan öğretim programlarının sadece son bir yıldaki etütlerle şekil almadığını hatırlatmak isterim. On yıl önce başladığımız ve yürüttüğümüz bir çalışmanın neticesi olarak ortaya çıktı. Bu noktaya ulaşırken hazırlık sürecinde ihtiyaç analizi çalışmaları, kapsamlı toplantılar, uzun soluklu istişareler ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden raporlamalar, değerlendirmeler yaptık. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi. Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken yaptığımız çok açık çağrıya icabet eden akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla çalıştaylar düzenledik. Sonrasında da her bir ders için oluşturulan komisyonlar, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yaz aylarından itibaren 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenledik, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı. Görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun bir çalışma yürüttü. İki haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edildi ve son şekline ulaştırıldı." ifadelerini kullandı.
 Yeni müfredatın önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlayacağını ifade eden Bakan Tekin, "Yeni tanımlanmış becerilerle 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayacağız. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları ile ilgili öğretmenlerin, aklına takılan hususları formatörlerle istişare etmelerini istedi.  
Haftanın Öne Çıkanları

Asan: Yapay Zekanın güvenirliği endişe verebilir

2024-06-22 14:45 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Kemikli Kebap: Geleneksel Lezzetin İzinde

2024-06-23 14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 50 dönüm ekili arazi ve biçerdöver yandı

2024-06-18 14:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da park halindeki otomobil alev alev yandı

2024-06-19 16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Valisi Su: Çınar'daki yangın kontrol altına alındı

2024-06-21 02:21 - Diyarbakır

8'i arananlar listesindeki 11 PKK elemanı öldürüldü

2024-06-24 08:10 - Güncel

Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3'ü ağır 6 yaralı

2024-06-19 09:15 - Güncel

Diyarbakır'da silahlı kavga: 4 yaralı

2024-06-20 09:18 - Diyarbakır

Dicle Elektrik'ten dezenformasyona suç duyurusu

2024-06-22 15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yol kenarında oturan 2 kişiye otomobil çarptı

2024-06-20 16:36 - Diyarbakır

İlgili Haberler

NÖHÜ’de "Kariyer ve Yetkinlik Buluşmaları-3" düzenlenecek

12:47 - Eğitim

Kampüs İftarları etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

02:37 - Eğitim

Ataşehir Belediyesi’nden öğrencilere YKS başvuru ücret desteği

10:44 - Eğitim

Genç iç mimarlardan ulusal yarışmada büyük başarı

10:42 - Eğitim

Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde bahar dönemi kayıtları başlıyor

11:19 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kar Yağışı Kazayı Getirdi: 10 Araç Birbirine Girdi

19:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Martta Kar Sürprizi

19:26 - Diyarbakır

Diyarbakır Körhat Mahallesi’nden Kadınlara 8 Mart Sürprizi

19:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Kendini Gösterdi kar geri geldi

15:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da Aralarında Olduğu 22 İlde Operasyon: 390 Şüpheli Yakalandı, 247 Kişi Tutuklandı

15:48 - Diyarbakır