?>

Bakan Yerlikaya: Arama Kurtarma Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Erzincan'da heyelan altında kalan işçilerimizi arama-kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu an itibarıyla bölgede 339'u arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor." dedi.

Güncel - 3 yıl önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Yerlikaya, "Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplarda 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği ve hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor." dedi.
İlk belirlemelere göre 9 işçinin kayan kütlenin altında kaldığını ve işçileri arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam etiğini ifade eden Yerlikaya, "Olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli İl AFAD müdürleri, Sivas, Erzurum, Rize ve Diyarbakır birlik müdürleri görevlendirildi. Olayı takiben sahadaki çalışmaları koordine etmek üzere İçişleri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılarımız, Erzincan ve Sivas Valimiz, Erzincan Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, kaymakamlarımız, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü, ilgili kurum ve kuruluşlardan, genel müdür ve daire başkanları, her biri buraya intikal ettiler." ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Şu an itibarıyla bölgede AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor. Ayrıca 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer aracı yani KBRN dediğimiz araçlar. 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede hem yeni gelişebilecek bir kaymayı izlemek hem de göçük altındaki kişileri, araçları saptayabilmek amacıyla mobil takip sistemleri ve yer radar gibi ekipmanlar kuruldu. Sahada dekontaminasyon ve mobil koordinasyon tırları görevlendirildi. AFAD koordinasyonunda üniversitelerimizden gelen bilim insanları bölgenin önceki ve güncel haritalarını kullanarak stabil alanları tespit ediyor ve bu alanlara izleme cihazları yerleştirmeye başladılar. Bununla birlikte uydu radar verilerinden sahadaki hareketlerin geçmişe yönelik davranışları inceleniyor ve yapılacak çalışmalarda olası riskli bölgeler belirleniyor. Ayrıca bölgede gece boyunca arama kurtarma çalışmalarını sürdürebilmek için 40 jeneratör ve 40 aydınlatma kulesi bulunuyor."
Haftanın Öne Çıkanları

SOSYALFEST’e 3 bin 783 Sosyal Model başvurusu

2024-02-10 19:09 - Bilim ve Teknoloji

Hakkârili Genç Depreme Karşı Alarm Geliştirdi

2024-02-07 10:49 - Bilim ve Teknoloji

Uzmanından Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu değerlendirme

2024-02-09 13:13 - Bilim ve Teknoloji

Urfa'dan futbolun zirvesine! Deniz Undav Hikayesi

2024-02-08 10:49 - Spor

Balıkesir ve Tekirdağ'da suç örgütleri çökertildi: 16 gözaltı

2024-02-10 08:23 - Güncel

Kalp krizi geçirme olasılığı sabahları daha yüksek mi!

2024-02-07 09:03 - Sağlık

Göğüs ağrısı olan hasta için helikopter havalandı

2024-02-12 00:08 - Sağlık

YKS başvuru ücretleri belediyeden!

2024-02-09 12:41 - Eğitim

Diyarbakır Kuyumcuda Sahte Bilezik Dolandırıcılığı Kamerada!

2024-02-13 15:52 - Diyarbakır

Lezzetin Taçlandığı Mahlepli Diyarbakır Çöreği!

2024-02-13 21:54 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Hakkari’de yüksek kesimler beyaza büründü

11:38 - Güncel

40 yıllık köprüde korkutan görüntü

09:44 - Güncel

Kışın habercisi olan şifa kaynağı alıç, tezgahlardaki yerini aldı

09:45 - Güncel

Depremde yerle bir olan Antakya’nın kalbi Atatürk Caddesi’nde hayat yeniden başladı

09:49 - Güncel

KYK yurt yemekhanelerine eş zamanlı denetim

09:53 - Güncel

Günün Manşetleri

DTSO’da Mavi Liste kazandı

12:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yürek ısıtan dostluk

12:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çıktı: 1 yaralı

12:06 - Diyarbakır

Diyarbakır Kitap Fuarı’nda hafta sonu izdihamı

12:05 - Diyarbakır

Diyarbakır’da KPSS heyecanı: Sınava yetişirken bayıldı

12:03 - Diyarbakır