?>

Balkondan ateş açıp belediye işçisini engelli bıraktı

Asayiş - 1 yıl önce

Konya’da gece yarısından sonra evinin balkonunda kayınpederi ile alkol alan bir kişi, komşuların ve yoldan geçen mahalle bekçilerinin sessiz olun uyarısının ardından av tüfeğiyle ateş açtı. Bu sırada saçmaların gözüne ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet ettiği belediye temizlik işçisi sağ gözünü kaybetti. Gözaltına alınan şüpheli sağlık kontrolünden geçirilerek hastaneden çıkarıldığı sırada eşi, "Hayatım ne olursa olsun yanındayım. Seni çok seviyorum" diye seslendi.
Olay, dün gece 02.45 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 37 yaşındaki B.P. eşi H.S.P. ile tartıştı. Durumu öğrenen H.S.P.’nin babası çifti sakinleştirmek için eve geldi. Taraflar sakinleşirken, B.P. kayınpederi ile balkonda alkol almaya başladı.
Uyarılara kızıp, av tüfeği ile ateş açıp belediye işçisini engelli yaptı
Seslerden rahatsız olan komşularının uyarısına tepki gösteren B.P.’yi fark eden mahalle bekçileri de şahsı uyarırken, uyarılara kızan B.P. evde bulunan av tüfeği ile ateş açtı. Bu sırada evin yakınında çalışan belediye işçisi 28 yaşındaki H.Z., gözüne ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralandı. Yaralı H.Z., ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan işçinin sağ gözünü kaybettiği ve hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Zanlıya eşinden ‘yanındayım’ desteği
Olayın şüphelisi B.P., Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından şüpheli Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli hastaneden çıkarıldığı sırada eşi H.S.P., "Hayatım ne olursa olsun yanındayım. Seni çok seviyorum" diye seslendi. Av tüfeği ile ateş açan şüpheli B.P. işlemlerinin tamamlanmasının ardından Konya Adliyesine sevk edildi. ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan şüpheli B.P. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin Ardından Felaket: Dev Yanardağ Uyandı!

2025-07-30 17:01 - Dünya

Batman’da Hobi Bahçelerine Yıkım Şoku

2025-07-30 14:20 - Bölge

Diyarbakır’ın Kavurucu Sıcağında Kurutuluyorlar

2025-07-30 10:38 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hekimoğlu Atandı

2025-07-31 12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da artık bıçak kemiğe dayandı Gazze İçin Ayağa Kalkıldı

2025-07-28 10:51 - Diyarbakır

Yaşlı bireylere yönelik gezi

2025-07-31 12:29 - Güncel

Diyarbakır'da havuz yoksa römork var

2025-07-29 11:02 - Diyarbakır

Ormanın sessiz bekçisi fotokapana takıldı!

2025-08-01 11:44 - Güncel

Diyarbakır’da Otomobile Çarpan Taksi Yan Yattı

2025-07-28 14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Mobilya Atölyesindeki Yangın Kontrol Altında

2025-07-27 14:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Ani şerit değişikliği faciaya davetiye çıkardı: Kazaya ramak kala

10:22 - Asayiş

Yenidoğan çetesinden geriye kalan hayelet hastanenin içi görüntülendi

10:23 - Asayiş

Simav’da jandarmadan kaçakçılık operasyonu, binlerce paket sigara ve makaron ele geçirildi

10:28 - Asayiş

Bozova’da feci kaza: 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralı

12:39 - Asayiş

Polisler ahlak uygulaması yaptı

12:05 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da araçtan 14 kilo 420 gram esrar çıktı

16:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da mezar taşlarında yeni dönem

16:17 - Diyarbakır

Bağlar’da kaldırımlar otoparka döndü

16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da izcilik çocuklara sorumluluk kazandırıyor

15:19 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde TEKNOFEST düzenlemesi

14:42 - Diyarbakır