?>

Baraj Gölünde Faciada 5 Can Kaybı

Boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğu kurtarmaya çalışan 4 kişi de baraj gölünde boğularak hayatını kaybetti. Genç bir kadının hamile olduğu öğrenildi.

Bölge - 2 yıl önce

Muş'un Bostankent köyünde, Alpaslan-1 Baraj Gölü'nde yaşanan trajik olayda, boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğu kurtarmaya çalışan 4 kişi de hayatını kaybetti. Olayda ölü sayısı 5'e yükseldi.
Karakaya ailesi, piknik için gittikleri baraj gölünde büyük bir trajedi yaşadı. Ailenin 13 yaşındaki kızı Rabia Karakaya, göle girdikten sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Kızlarını kurtarmak için suya giren Yasin (18), Edanur (20), Fatma Karakaya (22) ve Eylül Tekin (15) de kısa sürede suda kayboldu.
Olay yerine hızla sevk edilen AFAD, jandarma, polis, itfaiye ekipleri ve Bitlis Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıçlar, yoğun bir arama-kurtarma çalışması başlattı. Aramalar sonucunda Rabia, Yasin, Edanur ve Eylül’ün cansız bedenlerine ulaşıldı. Suda kaybolan Fatma Karakaya'nın cesedi ise gece saatlerinde çıkarıldı. Genç kadının hamile olduğu öğrenildi.
Muş Vali Vekili Tahir Yılmaz ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Maalesef beş vatandaşımızı kaybettik. Arama-kurtarma çalışmalarımız sonucunda hepsine ulaşıldı. Aileye başsağlığı diliyoruz," dedi.
Bostankent köyü muhtarı Ali Rıza Tekin ise, "Köyde yüzme bilenleri çağırdım ama sadece 4 kişiyi çıkarabildik. Büyük bir acı. Hayatını kaybedenler dayımın çocuklarıydı," ifadeleriyle yaşanan acıyı dile getirdi. Cenazeler otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilecek.
Haftanın Öne Çıkanları

VPN nedir, kullanmak güvenli mi?

2024-08-05 10:57 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da Gençlerin Yeni Mekanı

2024-08-07 12:01 - Diyarbakır

Lufthansa, Lübnan, Ürdün, Irak ve İran uçuşlarını iptal etti

2024-08-06 09:40 - Dünya

Batman'da Diş Hekimliği Fakültesinde diş tedavisi hizmetine başlanıyor

2024-08-07 11:20 - Sağlık

Ulu Cami'nin Saklı Tarihi Güneş Saati

2024-08-08 11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Babakunuç’u ‘’Közde Patlıcan’’

2024-08-06 12:44 - Diyarbakır

Doğu ve Güneydoğu'nun Sağlık Merkezi

2024-08-07 11:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Etnik Çeşitliliği; Kültürel Mozaik

2024-08-02 11:41 - Diyarbakır

İnşaatta Yüksekten Düşen İşçi Hayatını Kaybetti

2024-08-03 16:11 - Bölge

Diyarbakır’da Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

2024-08-02 16:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır