?>

Başkan Ataç: "Çocuklarımızın geleceğe sağlıkla gülmesi için çalışıyoruz"

Güncel - 1 yıl önce

Tepebaşı Belediyesi’nin Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden yararlanan çocuk sayısı 81 bin 31’e ulaştı.
Tepebaşı Belediyesi’nin koruyucu hekimlik çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Eskişehirli çocukların sağlıklı bir ağız yapısı ile yetişmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Hiçbir ücret talep edilmeyen, Türkiye’de 4’üncü, Eskişehir’de ilk olan merkez gerçekleştirdiği çalışmalar ile örnek gösteriliyor. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor, bir yandan da sağlıklı dişlere kavuşuyor. Merkezde, 4-18 yaş grubu çocuklara psikolojik danışmanlık, diş sağlığı eğitimi, acil müdahale ve tedavi işlemleri gerçekleştiriliyor.

38 bin 127 çocuk tedavi edildi

Koruyucu hekimliğin ve sosyal belediyeciliğin bir araya geldiği merkezde, 2013 yılından bu yana 81 bin 31 çocuk taramadan geçti. Şu ana kadar 38 bin 127 çocuğun da tedavisi yapıldı. Ayrıca 6 bin 369 çocuğa psikolojik destek sunulurken, 25 bin 521 çocuğa ise eğitim verildi.
"Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği"
Eskişehir’de bir ilk olan ve ücretsiz olarak hizmet veren poliklinik hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç,"Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimiz 2013 yılından bu yana hizmet veriyor. Polikliniğimizde koruyucu hekimlik esaslarını ön planda tuttuk. Polikliniğimize gelen çocuklara önce koruyucu hekimlik konusunda eğitimler verdik, daha sonra tedavilerine devam ettik. 81 bin 31 çocuğumuzu taramadan geçirmişiz. 38 bin 127çocuğumuzu tedavi etmişiz. Sağlık maliyetleri, yine ağız diş sağlığı maliyetleri çok yüksek olduğu için burada yapılan işin ne kadar kıymetli olduğunu ispatlamış oluyoruz. Karşılaştığımız her vatandaş ‘Burayı iyi ki açmışsınız. İyi ki varsınız’ diyor. İşte bu merkez sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden bir tanesi. Eskişehir’in çocuklarının geleceğe sağlıkla gülmesi için Tepebaşı Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geleceğin teminatı çocuklarımıza koruyucu hekimlik ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ücretsiz bir şekilde hizmet sunmaktan dolayı gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

İşte uzmanlarından bayram uyarılar

2025-06-08 09:58 - Sağlık

Polis binlerce kaçak cep telefonu aksesuarı ele geçirdi

2025-06-02 15:27 - Asayiş

Satranç müsabakaları sona erdi

2025-06-02 16:02 - Spor

Diyarbakır ve Bölge Halkının Kullandığı Kürtçe İl ve İlçe İsimleri Merak Ediliyor

2025-06-04 16:52 - Diyarbakır

Kulu’da kalp krizi geçiren hasta için helikopter ambulans havalandı

2025-06-02 16:27 - Sağlık

Diyarbakır’da 13 Katlı Binada Yangın: 3 Ölü, 14 Yaralı

2025-06-05 21:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Düğünlerin Yeni Adresi Billiz Wedding Palace

2025-06-01 12:04 - Diyarbakır

Tertemiz Kaynak Suyu Dikkat Çekiyor

2025-06-02 00:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tatlı Mesaisi: Hacıbaba Pastaneleri Bayram İçin 30 Ton Tatlı Üretecek

2025-06-04 12:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bayram Coşkusu Medland Lunapark'ta Yaşanacak

2025-06-04 13:22 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gastronomi ve Turizm Festivali: Bafra’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı

11:21 - Güncel

Rizeli’nin pratik zekası kendisine hayran bıraktı

11:21 - Güncel

Kaymakam Şahin’e muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

11:31 - Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Araban’a ilk sıcak asfalt

11:35 - Güncel

Terminatör böcekler yetersiz kaldı

10:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Bağlar'da Park Halindeki Kamyonet Alevlere Teslim Oldu

16:41 - Diyarbakır

Çermik’in Organik Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

16:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır