?>

Başkan Büyükkılıç:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat depremlerinin 2’nci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, mesajında, "Acılar büyük, ama şunu çok iyi biliyoruz ki, depremin ardından sergilenen dayanışma ve fedakârlık, milletimizin birliğini bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

Güncel - 1 yıl önce

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yüzyılın afeti olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, "Ülkemizi derinden sarsan bu büyük felakette, Kayseri olarak yüreğimizi deprem bölgeleriyle birleştirdik. Tüm depremzede kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun diyor, acılarını paylaşıyorum" dedi.

Bu acının, sadece afetin yaşandığı bölgelerin değil, tüm milletin acısı olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, "Kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acılar büyük, ama şunu çok iyi biliyoruz ki, depremin ardından sergilenen dayanışma ve fedakârlık, milletimizin birliğini bir kez daha gözler önüne serdi" diye konuştu.

"Bir Milletin Dayanışma Ruhunun Simgesi"

Büyükkılıç, depremin ilk anından itibaren, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak seferber olduklarının altını çizerek, "Birlikte, omuz omuza, binlerce personelimiz ve yüzlerce aracımızla, yardım tırlarımızla, iş makinelerimizle, hep birlikte depremzedelere en hızlı ve en etkili şekilde ulaşmak için canla başla çalıştık. Yüzlerce gönüllü ekip, bir milletin dayanışma ruhunun simgesi oldu" ifadelerini kullandı.

Kayseri olarak, bir yandan gıda ve malzeme desteği sağlarken, diğer yandan barınma sorununu çözmek için de tüm imkânları seferber ettiklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kahramanmaraş’ta 117 depremzede aile için konteyner kent kurduk. Elbistan’da ise hem ticaretin yeniden başlamasına katkı sağlamak hem de depremzedelerin yaşam kalitesini arttırmak için Türkiye’de bir ilk olacak Konteyner Çarşı’yı inşa ettik. AFAD ile iş birliği yaparak 100 konteynerlik bir yeni kent daha kurduk. Hatay’da, sağlık hizmetleri de sunarak, bir Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği ile depremzedelerimize hizmet verdik. Kayseri’nin üniversiteleri ve hastaneleri de depremzede kardeşlerimize ev sahipliği yaptı. Ancak bizler yalnızca yardım göndermekle kalmadık; aynı zamanda depremzedelerimizin hayatını yeniden kurmak için de var gücümüzle çalıştık. KASKİ’miz, Kayserigaz’ımız alt yapıyı onarırken, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. ekiplerimiz, Kahramanmaraş’ın enerji hatlarını yeniden ayağa kaldırarak bölgedeki yaşamı kolaylaştırmak için canla başla çalıştı."
"Allah Bir Daha Böyle Acılar Yaşatmasın"

Büyükkılıç, bu afette, Kayseri halkı olarak hep birlikte tek yürek olduklarını kaydederek, "Göstermiş olduğumuz bu güçlü dayanışma, bu aziz milletin ne kadar büyük bir kalbe sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kayseri, her zaman olduğu gibi el birliğiyle, kardeşliğin ve dayanışmanın simgesi olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

Merkezefendi’de buz pateni coşkusu devam ediyor

2025-02-03 20:27 - Spor

Diyarbakır'da Sosyal Konut Hamlesi Başlıyor

2025-02-03 14:37 - Diyarbakır

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Mardin merkezli 4 ilde silah kaçakçılığı operasyonu: 11 tutuklama

2025-01-30 12:04 - Asayiş

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Diyarbakır'da belediye önünde yardım kuyruğu

2025-01-31 14:00 - Diyarbakır

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Baysal'dan açıklama

2025-02-02 14:51 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Güzeldere Geçidi’nde tipi trafiği olumsuz etkiliyor

15:36 - Güncel

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kuchekbayev’i kabul etti

15:37 - Güncel

Yayladağı Gümrük Kapısı’nda dostluk iftarı

15:38 - Güncel

MSB: İran'dan ateşlenen füze imha edildi

14:08 - Güncel

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Buldan depremi açıklaması

14:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da mobilya üretmek zor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da her gün farklı bir camide ibadet ediyor

14:44 - Diyarbakır