?>

Peynirciler Uyardı: Ucuz değil doğal ürün tercih edin

Şanlıurfa’da düzenlenen gıda fuarına katılan üretici Yüksel Güdü, katkı maddesi içermeyen doğal süt ürünlerinin faydalarına dikkat çekerek, ürünlerin tamamen doğal olup sağlık açısından zararı olmadığını belirtti.

Bölge - 1 yıl önce

Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı’nda süt ürünleri satışında bulunan Yüksel Güdü, özellikle süt ürünlerini alırken dikkatli olmaları konusunda uyararak, güvenilir yerlerden ürünlerini temin etmelerini tavsiye etti.
Halkı süt ürünlerinin sahtelerinden kaçınması konusunda uyaran Güdü, çoğu kişinin maliyeti düşürmek adına nişasta veya katkı maddesi kullandıklarını ifade etti.
 Üretilen ürünlerin doğallığı hakkında İLKHA’ya konuşan Güdü, ürünleri doğal olarak köylerden ve yaylalardan topladıklarını belirtti.

“Süt tozu ile yapılan tereyağları tercih edilmemeli”

Sahte yapılan ürünlerin ucuz olduğunu fakat daha sonradam hastalığa sebep olacağını dile getiren Güdü, “Biz Trabzon'dan geldik. Daha önceki fuar gibi bir neşe ve coşku yok. Tereyağımız, peynirimiz, çaylarımız var. Vatandaşlarımıza hizmet sunmak için buradayız. Trabzon telli peyniri, kaşar peyniri ve hakiki süt tereyağlarımız var. Tereyağı ve kaşarlarımız Trabzon'dan getirilerek vatandaşlara sunuluyor. Bazı yerlerde nişastalı ürünler veriliyor, sonra da 'Trabzon tereyağı iyi değil' deniyor. Biz hem ürünlerimizi tanıtmak hem de vatandaşa kaliteli hizmet sunmak için buradayız. Süt tozu ile yapılan tereyağları bizde yok. Bu tür ürünler ucuz olabilir ama vatandaş bilmiyor ki ileride hastane kapılarında bunun bedelini ödeyebilir. Ürünlerimiz Trabzon Beşikdüzü'nde üretiliyor. Doğal olarak köylerden ve yaylalardan sütleri toplayarak üretim yapıyoruz. Bizim tüm ürünlerimizin rengi doğal olduğundan dolayı renkleri sarıdır." şeklinde konuştu.

KAYNAK: İLKHA

Haftanın Öne Çıkanları

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu

2025-02-01 10:42 - Ekonomi

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Depremin izleri siliniyor

2025-01-31 13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Hasta ziyaret Saatleri değişti

2025-01-28 13:28 - Diyarbakır

Suriye geçici Devlet Başkanı eş-Şara'dan ilk yurt dışı ziyareti Suudi Arabistan'a

2025-02-02 13:52 - Dünya

Trafikte çıkan kavgada kaldırım taşıyla başına vurulan genç öldü

2025-01-27 17:23 - Asayiş

Türkiye’de ilk kez üretildi: Kazakistan’dan sonra Filipinler’e ihraç edildi

2025-02-01 09:22 - Ekonomi

Karadeniz Ereğli’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası açıldı

2025-01-31 17:52 - Güncel

İlgili Haberler

Güneydoğu’da Tarımsal Sulama Alarmı

09:53 - Bölge

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

Günün Manşetleri

Kardiyoloji uzmanından sıcak hava ve klima uyarısı

13:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anıt Park’ın “Raki”si görenleri şaşırtıyor

13:25 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar Mağaza yerine telefon tercih ediliyor

13:18 - Diyarbakır

Kaymakam'dan Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Ziyaret

10:41 - Diyarbakır

Silvan’da Park Halindeki Minibüs Alevlere Teslim Oldu

10:39 - Diyarbakır